Publicat: 19 Septembrie, 2014 - 17:28

Proiectul UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc reprezintă un demers periculos, care ”ar putea agita apele în rândul populaţiei”, spune liderul PMP, Elena Udrea.

”Suntem în campanie electorală şi ne-am obişnuit ca liderii politici să fluture steagul acesta al conflictelor etnice. Cunosc foarte bine situaţia din judeţele Harghita, Covasna sau Mureş şi nu există un conflict în rândul populaţiei. Există doar nevoia de pretexte electorale din partea liderilor politici, în special a celor maghiari, dar de multe ori se răspunde identic şi de către politicienii români”, a spus Elena Udrea.

Liderul PMP a mai spus că a agita această temă sensibilă este incorect faţă de România, Udrea cerându-le liderilor UDMR să fie responsabili.

”Etnicii maghiari au nevoie de sprijinul statului, de intervenţia Guvernului pentru a avea oportunităţi de dezvoltare. Sunt necesare investiţii în infrastructură, precum şi atragerea de investitori. Regiunea din centrul ţării este săracă şi pentru că nu a fost suficient sprijinită de la Bucureşti”, a declarat liderul PMP.

Ea a afirmat că dacă liderii UDMR ar fost de bună-credinţă puteau aştepta o dezbatere naţională despre regionalizare.

”Susţin nevoia de reorganizare pentru o mai bună dezvoltare a regiunilor, dar nu porneşti un proiect care încalcă prevederile constituţionale. Demersul UDMR este periculos, ar putea agita inutil apele nu doar la vârful politicii, ci şi la nivelul populaţiei. Iar dacă este unul de campanie electorală, este un demers iresponsabil”, a adăugat Udrea.

Proiectul UDMR de autonomie a Ţinutului Secuiesc a fost prezentat oficial, joi, de către preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.