15 august 2022

UDT, ambasadorul cultural al României prezentă şi în Azerbaidjan

Distribuie pe rețelele tale sociale:

România prin Uniunea Democrată Tătară (UDT) a participat la Milli Yaylaq Festivali în Azerbaidjan în perioada 29-31 iulie 2022. Ne-au reprezentat la acest mega eveniment doamna Consilier Juridic Balint Claudia şi cântăreţul de muzică tătărească Ali Ridvan.

UDT a participat într-o singură lună la şase evenimente în afara ţării. După ce săptămâna trecută am participat în Paris – Franţa la turneul de Kurash organizat în onoarea preşedintelui Uzbekistanului, organizat în Paris-Franţa în perioada 23-25 iulie 2022 reuşind să urce pe locul 5 prin Ganea Nicoleta, azi echipa UDT este încă în Azerbaidjan. Păstrăm legăturile cu fraţii noştri indiferent de religie.

România a făcut o figură frumoasă şi plăcută în Azerbaidjan.

Felicitări organizatorilor! Domnul Muzadil Hassan şi fraţii domniei sale au fost nişte gazde minunate! Mulţumim domnului Haci Nuran pentru amabilitatea cu care ne-a prezentat împrejurimile! Este un binecunoscut cântăreţ, prezentator TV şi jurnalist din capitala Azerbaidjanului.

Ministrul Tineretului şi Sportului din Azerbaidjan, domnul Gaibov Farid Fazil Oglu a fost impresionat de evenimentul nostru din septembrie Festivalul Kurultai 16-19 septembrie 2022 şi şi-a exprimat dorinţa de a participa. Munca noastră în promovarea culturii şi sporturilor turcice a fost apreciată de întreg staful.

Primarul localităţii Ganje sau Kanca (a doua ca mărime în Azerbaidjan) domnul Niyazi Bayram Muzaffar Oglu de asemenea a primit un cadou de suflet de la UDT prin reprezentantul oficial, doamna C.Jr. Balint. Deşi etimologia acestei localităţi este încă disputată, noi vă expunem varianta turcică deoarece din sursele de pe la 977 termenul era Qancha, unde Qan este Han după pronunţia tătară iar cha completează numele atribuind această localitate hanului. Hancha: al hanului. Han este un termen turcic ce înseamnă conducător, lider.

Reprezentantul nostru, domnul Ali Ridvan a încântat audienţa cu câteva melodii tătăreşti având un mare succes. Reprezentanţii noştri s-au întâlnit cu oficialii din Azerbaidjan dar şi din întreaga lume turcică.

Istorie, jocuri, cultură la un eveniment excepţional.

Felicităm participanţii şi organizatorii încă odată în încheiere!

Linkuri eveniment Azerbaidjan:

https://www.facebook.com/100001458002174/posts/pfbid02mxNynzHKXcQjQcqPnPNiQrJ42XD3zGFftjnwbcJYzb5tXhDfoW5f4xi7dD7DUZ3Vl/?sfnsn=mo

Link eveniment Franta:
https://www.euronews.com/2022/07/25/kurash-in-paris-french-capital-hosts-prestigious-prize-for-ancient-uzbek-martial-art

Uniunea Democrata Tătară – Preşedinte Naim Belgin