Publicat: 22 Martie, 2013 - 19:59
Fondatorii Skype, Spotify și Angry Birds oferă consultanță Uniunii Europene — prima etapă a campaniei „StartUp Europe”

Atunci când se gândesc la tehnologie și antreprenori, cele mai multe persoane se gândesc la Silicon Valley din Statele Unite, însă Comisia Europeană dorește ca tinerii europeni să se inspire din parcursul antreprenorilor din UE, astfel încât ideile lor remarcabile să fie puse în practică și să rămână în Europa.

Cu ajutorul fondatorilor Spotify, Angry Birds, Tuenti, Skype, SeedCamp, HackFwd, London's Tech City și TheNextWeb, Comisia creează o platformă pentru antreprenorii remarcabili, unde aceștia își spun poveștile, împărtășesc sursele de inspirație și frustrările lor, pentru a atrage atenția tinerilor europeni și decidenților asupra potențialului carierelor antreprenoriale.

„Este nevoie ca europenii să dea dovadă de creativitate și să nu se teamă. În acest fel au luat ființă în UE zeci dintre cele mai dinamice societăți din domeniul internetului și al tehnologiilor la nivel mondial, și doresc ca lumea să știe lucru”, a declarat Neelie Kroes, vicepreședinte al Comisiei Europene, „doresc ca tinerii antreprenori să aibă la dispoziție modele și o veritabilă piață unică digitală, în cadrul căreia să își dezvolte ideile.”

StartUp Europe Leaders Club reprezintă prima parte a Startup Europe, planul în șase părți al Comisiei Europene care își propune să favorizeze și să conecteze ecosistemele antreprenoriale locale din Europa pentru a ajuta întreprinderile nou-înființate din domeniul tehnologiilor să se lanseze și să se dezvolte în Europa, pentru a-și extinde apoi prezența la nivel mondial.

Membrii clubului Startup Europe Leaders Club sunt dovada vie că antreprenoriatul în domeniul internetului poate însemna o carieră plină de satisfacții. Neelie Kroes a declarat: „Aceste persoane nu s-au limitat la a discuta despre proiectele lor, ci le-au pus în practică. Iată de ce tinerii și decidenții ar trebui să le asculte.”

De exemplu, Spotify este prezent în 23 de țări; Skype gestionează o treime din apelurile internaționale; Angry Birds este mai mare decât Twitter, cu peste 250 de milioane de utilizatori activi pe lună. Și totuși, numărul absolvenților noștri din domeniul tehnologiilor informațiilor și comunicațiilor este în scădere, iar numărul șomerilor crește. Antreprenorii ne pot ajuta să inversăm această tendință.