Publicat: 18 Februarie, 2013 - 13:39
Share

UE intenţionează să stabilească pachete salariale pentru bancheri după ce Marea Britanie nu a reuşit să apere la Bruxelles interesele din City, centrul finaniar al capitalei britanice, conform Financial Times.

Oficialii britanici doresc revizuiri ale proiectului de compromis, care impune un raport de 1/1 între bonus şi salariu, cu posibilitatea de a ridica acest raport la 2/1 cu sprijinul unei supermajorităţi a acţionarilor.

Pe de altă parte, Franţa susţine cererea PE pentru limite mai stricte la bonusurile care depăşesc salariul. Mai multe state printre care şi Germania doresc un compromis pentru a nu fi întârziate reforme ale reglementărilor privind capitalul băncilor.
 
Această situaţie permite Irlandei, stat care deţine preşedinţia UE în prezent, să ceară Marii Britanii să accepte termeni care pot fi transmişi PE.

Marea Britanie nu se încaderează în cerinţele PE pentru un raport maxim care să acopere bonusurile de toate tipurile, inclusiv cele în acţiuni.

Şansele ca Marea Britanie să obţină o creştere sau redefinire a raportului 2/1 sunt reduse, au declarat diplomaţi citaţi de Financial Times.

"Băncile intră în panică. Au crezut întotdeauna că Marea Britanie şi Germania le vor salva", a mai spus un diplomat european.