Publicat: 27 Ianuarie, 2020 - 08:19
Share

Israelul a anunțat că va permite cetățenilor israelieni să călătorească în Arabia Saudită pentru prima dată, în anumite condiții care includ antreprenori israelieni care doresc să facă investiții, ca semn de normalizare a relațiilor bilaterale.

Ministrul israelian de interne, Aryeh Deri, după ce a consultat unitatea de securitate a țării, a emis o declarație în care spunea că israelienii li se va permite să călătorească în Arabia Saudită în două circumstanțe: din motive religioase în pelerinaj sau timp de până la nouă zile din motive de afaceri. ca investiții sau întâlniri.

Călătorii ar mai avea nevoie de o invitație și permisiunea autorităților saudite, se arată în declarație.

Israel are tratate de pace cu două țări arabe - Egiptul și Iordania - dar preocupările cu privire la influența Iranului în regiune au dus și la dezghețarea legăturilor cu unele state din Golf.

Primul ministru Benjamin Netanyahu a căutat să valorifice interesele comune precum Iranul, în timp ce a comercializat tehnologii israeliene pentru a încerca și normaliza în continuare relațiile.

Israelienii - în mare parte musulmani care merg în pelerinaj - călătoresc în Arabia Saudită de ani buni, dar de obicei cu permisiunea specială sau folosind pașapoarte străine.(TravelWireNews)

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: