Publicat: 25 Decembrie, 2017 - 19:28

Ultima escală a lui Moș Crăciun, însoțit de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a avut loc, în ziua de Crăciun, la credincioşii din satul Merii Petchii, judeţul Ilfov. De data aceasta, Moşul le-a dus daruri nu doar celor mici, ci și adulților care au trecut, de Crăciun, pragul parohiei Sudiți - Protoieria Ilfov Nord. Atmosfera caldă, de mare sărbătoare, a mângâiat sufletele tuturor!

 

 

"M-am si spovedit, m-am si impartasit si am venit la slujba. A fost o bucurie foarte mare sa il vad pe Mos Craciun la biserica, Mosul mi-a adus o punga de cadouri si un plus" a spus un copil entuziasmat de vizita neaşteptată.

 

"Pentru mine Craciunul inseamna bucurie si nasterea Domnului. Noi toti copiii care am venit la biserica am impodobit acest brad frumos inca de acum 2 saptamani", a adăugat Teodora.

 

În acelaşi context, Silvia, a spus: "Pentru mine, Craciunul inseamna ceva minunat si ceva frumos si am petrecut Craciunul impreuna cu familia mea. Astazi, Mos Craciun mi-a adus o bucurie foarte frumoasa si minunata, placuta. Mosul mi-a adus o punga de dulciuri si un plus. I-am spus si o poezie:
“Printre fulgii albi ca varul,
Se desfoaie calendarul.
Foile cu ani batrani
Pentru zilele de mani.
Fulgii cad ca niste flori
Vin din cer colindatori
Aduncandu-ne cu ei
Ingerusii mititei”"

 

Daniela Andrei, profesor pentru invatamantul primar, Scoala Gimnaziala nr.1 Nuci, a menționat: "Astazi, am venit la biserica si am participat la sfanta liturghie. Primim aceasta sarbatoare cu bucurie si inainte de aceasta cu o parte din copiii din acest sat, la Scoala de duminica l-am ajutat pe Parintele, am confectionat aceste ornamente. Fiind cadru didactic, i-am insotit pe copii, am ajutat si tinem legatura cu Parintele si multumim voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului pentru cadourile facute copiilor, nu numai acum, ci si la inceputul anului scolar cand i-au ajutat cu rechizite, cu tot ce se poate".

 

De data aceasta, Moşul le-a adus daruri şi adulţilor, nu doar copiilor.
 

 

"Dupa o perioada de post si de mare pregatire, cu mare bucurie si cu caldura in suflete am sarbatorit Nasterea Domnului. Am venit la Sfanta Liturghie, l-am insotit pe Parintele la rugaciune. Au venit voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului cu Mos Craciun si ne-au adus cadouri, am cantat colinde, ne-am bucurat de Nasterea Domnului Hristos", a spus Ana Nistor, localnica.

 

Pentru voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului și Moș Crăciun este a șasea acțiune întreprinsă în județele țării, săptămâna aceasta. Aproximativ 950 de beneficiari s-au bucurat să-l întâlnească, poate pentru prima dată în viața lor, pe Moș Crăciun și au încercat din răsputeri să-l impresioneze pentru a fi răsplătiți cu multe daruri. De altfel, copiii i-au spus Moșului și că doresc să-l revadă anul următor și au promis să fie cuminți și să învețe foarte bine la școală, până atunci. Miercuri, Mos Crăciun le-a oferit cadouri copiilor aflați în atenția DGASPC Sector 5, joi, împreună cu părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, de ziua supraviețuitorului de cancer, Moșul a mers la Institutul Oncologic București. Acolo, Moșul le-a oferit produse bio celor 300 de pacienți. Vineri, Moșul a vizitat 350 de copii din comuna Pleașa, județul Prahova, iar, sâmbătă, a trecut pe la 80 de copii cuminți din comuna Nuci. Penultima zi, duminică, Moșul a poposit în localitatea Călmățuiu de Sus, la alți 80 de școlari.

 

"Astazi, au venit voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si l-au adus si pe Mos Craciun. Trebuie sa dam si daruri. Oamenii au adus daruri, rugaciune si post si milostenie pentru altii, dar si noi am adus cu ajutorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului daruri pentru copiii de aici din parohie, dar si pentru cei mai in varsta pentru ca se bucura si ei foarte mult. Am impartit asa cateva jucarii si plusuri de la niste copiii de 2-3-4 ani de la Gradinita Nr.1 cu program prelungit de la Gradistea, au vrut sa faca si ei asa o bucurie, un dar si l-au impartit aici in biserica, dar mai tarziu le vom imparti si prin sat la cei nevoiasi care se vor bucura de aceste daruri frumoase", a specificat preotul paroh: Ștefan Dan Marian, de la Parohia Sudiți - Protoieria Ilfov Nord.

 

"Cu multa bucurie am revenit aici in Parohia Suditi, la Parintele Dan Marian. Am fost si anul trecut cu colindul si, la fel, am oferit daruri copiilor din comunitate. Anul acesta am revenit aici, deja a devenit o traditie acest lucru. Am venit impreuna cu Mos Craciun, le-am daruit cadouri copiilor, dar si varstnicilor, celor care au venit la slujba de dimineata. Avem o legatura foarte stransa cu aceasta comunitate, am desfasurat mai multe activitati aici, campania “Sanatate pentru sate”, campania “Preventive si Educatie pentru Sanatate“. De asemenea, am desfasurat si o campanie menita a preveni abandonul scolar, de 1 Decembrie, am venit cu daruri pentru copii. Am desfasurat foarte multe activitati! Ne bucuram mult de tot ca putem sprijini aceasta comunitate, chiar daca este la o distanta destul de mare de Bucuresti, insa este pastorita cu multa dragoste si multa intelepciune de catre Parintele Dan Marian care, astazi, a strans aceasta comunitate langa Sfintia Sa, aici la biserica", a afirmat Danut Viorel Pruna, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

 

Părintele paroh a adăugat că în comuna Nuci se păstrează o tradiție veche, iar slujba de Crăciun se efectuează noaptea.

 

"Slujba aceasta aici la noi in parohie ca si in parohiile invecinate se savarseste noaptea dupa randuiala Bisericii primare, la inceputul bisericii noastre, slujba aceasta de Craciun se savarsea noaptea. In multe locuri acest obicei s-a pierdut si se savarseste asa cum se savarseste si liturghia de duminica, dar la noi aici s-a pastrat acest obicei si este un obicei extrem de placut. In linistea noptii ne indreptam pasii catre Sfanta Biserica si ascultam aici in liniste liturghia si ne rugam impreuna cu credinciosii. Este ceva ce eu traiesc cu cea mai mare intensitate. De cand eram copil si in satul de unde vin si unde am copilarit, de mic asa am fost invatat. Slujba de Craciun se savarseste noaptea spre rasaritul zorilor. Dupa liturghie, oamenii plecau acasa si imparteau, asa dupa cum e datina la noi sa se dea de pomana, pentru cei adormiti la Domnul. Asteptau si colindatorii care vin cu Steaua si vestesc si ei nasterea Domnului", a povestit preotul Stefan Dan Marian, Parohia Suditi, Protoieria Ilfov Nord, comuna Nuci.

 

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

 

 

Tag-uri Nume: