15 august 2022

Ultima probă scrisă, Limba şi literatura maternă – proba E.b)

High school student taking notes from book while wearing face mask due to coronavirus emergency. Young woman sitting in class with their classmates and wearing surgical mask due to Covid-19 pandemic. Focused girl studying in classroom completing assignment during corona virus.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Informare privind desfăşurarea probei la alegere a profilului şi specializării din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2021)

Miercuri, 18 august, s-a desfăşurat proba la alegere a profilului şi specializării din cadrul examenului naţional de bacalaureat din sesiunea august – septembrie 2021 – proba E.d). Au participat 18.809 candidaţi din totalul celor 23.416 candidaţi înscrişi. 13 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar 4.592 de candidaţi nu s-au prezentat.

Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie a publicat subiectele şi baremele de corectare pentru această probă au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Ultima probă scrisă, Limba şi literatura maternă – proba E.b), se va desfăşura joi,19 august.

Afişarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Precizăm că, procedurile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale, conform metodologiei specifice, se vor desfăşura, la nivelul comisiilor de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal, în intervalul 23 – 31 august.