Publicat: 13 August, 2020 - 13:35
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni declanşate la frontiera de nord a ţării, 16.450 pachete cu ţigări în valoare de 192.800 lei, cantitate ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 12 august 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, judeţul Maramureş, au desfăşurat o acţiune, în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, în jurul orei 19.30, colegii noştri au descoperit abandonat pe marginea părţii carosabile, între localităţile Valea Vişeului şi Bistra, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în România, care nu-şi justifica prezenţa în zonă.

În momentul în care poliţiştii de frontieră s-au apropiat de autoturism au observat în interiorul acestuia mai multe colete asemănătoare celor cu ţigări de contrabandă.

Drept urmare, autovehiculul cu baxuri a fost transportat la sediul sectorului, unde în urma inventarierii s-a stabilit că acestea conţin 14.500 pachete ţigări cu timbru Duty Free, în valoare de aproximativ 170.000 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, până la finalizarea anchetei.

Verificările sunt continuate în vederea depistării persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, 12 august a.c., şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Astfel, colegii noştri au descoperit în zona de frontieră, pe direcţia localităţii Brodina, judeţul Suceava, un colet care s-a dovedit a conţine 1.950 pachete ţigări, în valoare de 22.800 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În continuare se desfăşoară verificări în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea la răspundere a acestora.

VIDEO

13-08-2020-mp4.mp4

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/sighetu-marmatiei/i-in-ultimele-24-...

Tag-uri Institutii: