Publicat: 15 Martie, 2020 - 10:45
Share
S-a înregistrat primul deces în Scandinavia

Potrivit agenției ANSA, Italia, cea mai afectată țară din Europa în acest moment, a văzut numărul persoanelor infectate sărind pe teritoriul său. Sâmbătă, au fost înregistrate 3.497 de cazuri noi, ceea ce a adus la 21.157 numărul persoanelor infectate, inclusiv 1.441 de decese, contra 1.266 raportate vineri seara.

 

În Spania, potrivit canalului public de televiziune, TVE, autoritățile au anunțat sâmbătă peste 1.500 de cazuri noi. Țara, care a decretat starea de alertă sâmbătă pentru a încerca să limiteze răspândirea virusului, are un total de 5.753 de cazuri și 136 de decese. Starea de alertă permite guvernului să limiteze circulația oamenilor și să instituie un control mai strict asupra tuturor tipurilor de mărfuri.

 

În Scandinavia, de această dată,  Danemarca a înregistrat primul său deces, au declarat autoritățile de la Copenhaga sâmbătă: un bărbat de 81 de ani testat pozitiv cu virusul, dar care avea și alte probleme medicale care i-au complicat evoluția.

 

Numărul oficial de decese se ridică la 611 în Republica Islamică Iran, potrivit Radio France International, cu toate că cifrele diferă pe surse iraniene.

 

Ministerul iranian al sănătatii a anunțat, sâmbătă, 97 de noi decese din cauza Covid-19, ceea ce a adus la cifra de 611 morți din Iran, a treia țară cea mai afectată din lume, potrivit sursei citate.

 

Ciprian Pop

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: