Publicat: 27 Martie, 2015 - 15:27
Share

Copilotul aeronavei Germanwings prăbuşită în Franţa trecea printr-o perioadă extrem de dificilă, potrivit ultimelor amănunte apărute despre acesta. Andreas Lubitz tocmai se despărţise de iubita sa, pe care intenţiona să o ceară în căsătorie, şi făcea faţă cu greu schimbărilor din viaţa sa.

În plus, tânărul de 28 de ani era încă sub tratament medical periodic după ce suferise o depresie în 2009, informează B1 TV.

Autorităţile din Germania au percheziţionat timp de mai multe ore casa în care copilotul neamţ trăia alături de părinţii săi şi au plecat cu mai multe pungi şi o unitate centrală de computer. Imediat, un purtător de cuvânt al poliţiei a anunţat că a fost găsit un indiciu semnificativ, dar nu a spus despre ce e vorba.

Pilotul în vârstă de 28 de ani tocmai se despărțise de iubita pe care dorea s-o ia de soție și făcea față cu greu schimbărilor din viața sa. În plus, Andrea Lubitz era încă sub tratament ''medical special și periodic'', după ce în 2009, a traversat ''un episod depresiv greu'', scrie cotidianul Bild.  

Foştii colegi şi prieteni sunt însă şocaţi şi îl descriu altfel pe Lubitz.

"În tot timpul cât a fost aici a fost o persoană foarte calmă, un om responsabil. Era foarte fericit că a devenit pilot. S-a antrenat pentru acest lucru trei ani în Statele Unite şi l-am revăzut aici după ce şi-a luat licenţa. Era foarte fericit că a reuşit acest lucru", a spus un apropiat al copilotului.

Între timp, apar noi informaţii despre acţiunile care au avut loc în avion în momentele dinaintea prăbuşirii. Se pare că pilotul încuiat în afara cabinei a încercat să spargă uşa cu un topor, dar nu a reuşit.

Tragedia din Franţa provoacă schimbări în regulile aviatice din lumea întreagă. Autoritatile aeronautice din Canada au decis sa impuna companiilor aeriene canadiene prezenta obligatorie a doi membri ai echipajului in cabina de pilotaj in cursul zborului. In cazul in care pilotul sau copilotul ar parasi pentru cateva minute cabina pilotilor, in carlinga va trebui sa intre sefa insotitorilor de zbor.