Publicat: 15 August, 2015 - 16:18
Share

În ultimii doi ani, bugetul alocat Forțelor Navale a fost de patru ori mai mare, a afirmat ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, cu ocazia Zilei Marinei, ceea ce a dus atât la îmbunătățirea instruirii militarilor marinari, cât și la modernizarea bazei tehnico-materiale a Marinei, potrivit acestuia.

Dușa a precizat că, în 2015, va continua procesul de modernizare a celor două fregate ale țării noastre — Regele Ferdinand și Regina Maria — și vor fi achiziționate și nave noi.

"Au fost luate măsuri de modernizare și creștere a capacității operaționale a Marinei Militare. Și premierul Victor Ponta și vicepremierul Gabriel Oprea au sprijinit Ministerul Apărării Naționale pentru a stopa subfinanțarea și, în 2013 — 2014, am beneficiat de o finanțare substanțială. Practic, la Forțele Navale bugetul a fost mărit de patru ori, astfel încât, pe lângă programul de instruire și pregătire a militarilor marinari, să acordăm o atenție deosebită modernizării bazei tehnico-materiale a Marinei. Sunt programate în acest an (...) să intre în procesul de modernizare, etapa a doua, cele două fregate. (...) Avem în vedere să achiziționăm și nave noi, nave de luptă și remorchere, care să ne permită să manevrăm navele noastre în port, astfel încât să nu mai închiriem nave de la alți agenți economici. Când vorbim de modernizarea Marinei Militare vorbim și de înzestrarea cu armament de ultimă generație, crearea structurilor necesare pentru apărarea litoralului românesc și a granițelor pe apă ale României", a explicat ministrul Apărării Naționale.

La festivităție organizate pe faleza din Constanța cu ocazia Zilei Marinei Române, a participat și ministrul de interne Gabriel Oprea care a transmis un mesaj marinarilor prin care le-a mulțumit pentru tot ceea ce fac pentru țară.