27 iunie 2022

Ultramaratonul Autism24h revine pe nisip

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Înscrieri pe site-ul www.autism24h.ro

Psihologul Yasmin, diagnosticată cu Sindrom Down, care lucrează pentru copiii cu tulburări din spectrul autist, va alerga 100 de km la evenimentul sportiv organizat de Centrul de Psihologie ‘Marea Neagră’ pe plaja din staţiunea Mamaia.

Dacă în 2020, ultramaratoniştii Autism24h au alergat în izolare, pe trasee individuale (prin casă – între maşina de spălat şi frigider, în garaj, pe acoperişul casei sau în jurul mesei din sufragerie), îndrăgitul eveniment sportiv se va desfăşura, în perioada 4-5 septembrie 2021, pe plaja din Mamaia.

‘După aproape 2 ani şi jumătate în care nu am reuşit să organizăm evenimentul Autism24h din cauza condiţiilor pandemice, datorită noilor condiţii de relaxare, anticipăm că, la început de septembrie, acţiunea sportivă se va putea desfăşura pe plajă în condiţii de siguranţă pentru toţi alergătorii prezenţi’, declară psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul Autism24h.

Psihologul cu Sindrom Down, Yasmin Ismail, îşi propune ca, în cadrul evenimentului Autism24h din septembrie 2021, să alerge o cursă de ultramaraton de 100 de km şi astfel să devină prima persoană diagnostică cu Sindrom Down din România, care parcurge o astfel de distanţă într-o competiţie sportivă. Provocarea este inspirată după ce, în noiembrie 2020, Chris Nikic – diagnosticat şi el cu Sindrom Down – a devenit prima persoană din lume care a terminat o cursă de triatlon în Florida.

‘Ştiu că sunt o persoană specială din cazului diagnosticului de Sindrom Down, dar aceşti ultimi 6 ani în care mi-am oferit toată energia mea interioară în nobila muncă pe care o întreprind cu aceşti copii speciali, îmi dă încrederea necesară că voi putea atinge bariera celor 100 de km în cele 24 de ore’ declară psihologul Yasmin Ismail.

‘Ştiu că Yasmin îşi pregăteşte antrenamentele pe plajă de mai bine de 12 luni pentru această provocare cu adevărat uriaşă. Sunt sigur că aşa cum a reuşit să devină prima persoană cu Sindrom Down specializată în psihologie, va putea să dovedească ambiţia necesară pentru a alerga şi cei 100 de km în cadrul competiţiei noastre. Este psihologul cu cele mai puţine zile de concediu solicitate în aceşti 6 ani de colaborare, iar cu insistenţe mari acceptă să plece în concediu’, declară psihologul Adrian Gemănaru.

Pentru a putea participa la evenimentul sportiv, fiecare căpitan de echipă trebuie să adune în jurul său 15 prieteni, alături de care să se bucure de o experienţă de neuitat pe plaja din staţiunea Mamaia. Înscrierea echipei se poate efectua pe site-ul www.autism24h.ro.

Torţa aprinsă înseamnă viaţă pentru fiecare echipă

Torţele aprinse pe plajă, steagurile echipelor, muzica, corturile, meniul românesc aduc un farmec aparte care imprimă o atmosfera greu de egalat, conceptul fiind unic în Europa, iar feedback-ul obţinut din partea alergătorilor, în ediţiile anterioare, a fost unul excelent.

Cele 24 de ore petrecute pe malul mării, momentul răsăritului, puternica legătură care se realizează între participanţi, efortul depus de fiecare alergător transformă întreaga poveste într-o experienţă unică în viaţă, pe care trebuie să o încerce orice persoană

‘Prin formatul competiţiei, dorim să scoatem în evidenţă forţa oamenilor de a acţiona ca un întreg şi de a depăşi împreună greutăţi fizice şi psihice. Fiecare echipă va avea pe plajă instalată o torţă care va reprezenta viaţa echipei pe tot timpul evenimentului, iar în situaţia în care echipa va rămâne fără niciun concurent pe timpul nopţii, atunci torţa va fi stinsă, iar echipa va părăsi competiţia. Este o cursă în care trebuie să încerci să supravieţuieşti cât mai mult, finalizarea concursului fiind la 24 de ore faţă de startul lui’, declară psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului Autism24h.

Autism24h. Eveniment caritabil. 1 km = 10 lei

Ultramaratoniştii prezenţi în eveniment vor putea vinde km alergaţi pentru proiecte destinate copiilor diagnosticaţi cu AUTISM.

‘Avem mai bine de 10 proiecte pe care le susţinem şi le promovăm în cadrul evenimentului, asigurarea a 300 de kit-uri de terapie pentru familii din întreaga ţară, oferirea a 100 de vacanţe pentru copii speciali pe litoralul românesc sau susţinerea financiară a mai multor familii care au copii cu nevoi speciale’, conchide psihologul Adrian Gemănaru.