24 ianuarie 2022

Umaniştii, întrebare-cheie pentru CE: Va sancţiona şi Olanda după protestele violente, la fel ca în cazul României?

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Europarlamentarul Umanist Maria Grapini a cerut explicaţii privind poziţia Comisiei în ceea ce priveşte protestele din Olanda de la începutul acestui an.
Dubla măsură, prezentă uneori la nivelul cel mai înalt, aşa cum este cazul Comisiei Europene, a generat o reacţie fermă a umaniştilor.

Europarlamentarul umanist a amintit că intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august 2018 a fost imediat sancţionată cu o rezoluţie împotriva României, deşi intensitatea intervenţiei a fost mai mică decât în cazul protestelor din Olanda. Se pune, astfel, întrebarea esenţială, dacă şi Olanda va fi supusă unui tratament asemănător cu România sau Comisia foloseşte unităţi de măsură diferite în acest caz.

„În calitatea mea de membru în Comisia LIBE a Parlamentului European, întreb Comisia Europeană, dacă aplică aceleaşi măsuri tuturor statelor membre când se iau măsuri disproporţionate şi se încalcă drepturile omului? Ce va face Comisia Europeană în cazul Olandei? Va aplica, şi în acest caz, Comisia Europeană condiţionalitatea funcţionării statului de drept în privinţa accesării fondurilor europene pentru Olanda? Cum crede Comisia Europeană că poate creşte credibilitatea şi încrederea în UE, dacă se aplică dubla măsură?”, a transmis Maria Grapini.