Publicat: 22 August, 2017 - 12:06

Serviciile libaneze de informații, în colaborare cu autoritățile australiene, au dejucat un atentat vizând o cursa a companiei aeriene a Emiratelor Arabe Unite Etihad, din Australia la Abu Dhabi, a anunțat ministrul libanez de Interne, Nouhad Machnouk.

Machnouk a explicat, intr-o conferinta de presa, ca patru frati cu dubla cetatenie, libaneza si australiana, inclusiv doi aflati in detentie in Liban, au pus la punct planul de a arunca in aer avionul cu bombe ascunse intr-o papusa si intr-o masina de tocat carne.

Geanta de mana in care erau ascunse bombele nu a fost acceptata in cabina, pentru ca depasea cu sapte kilograme greutatea maxima admisa de Etihad, transmite La Repubblica.

Avionul urma sa decoleze cu 400 de persoane la bord, dintre care 120 de cetateni libanezi. Fratii intentionau sa detoneze bombele dupa 20 de minute de zbor, scrie ziare.com.

Doi dintre frati, Khaled si Mahmoud Khayyat, se afla in prezent in arest in Australia, in timp ce un al treilea, Tarek, este un membru important al Statelui Islamic si se afla la Rakka.

Ministrul a adaugat ca al patrulea frate, Amer, este cel care a incercat sa urce in avion cu bombele. El a fost arestat in Liban.