Publicat: 17 Iulie, 2014 - 18:32
Share

Un avion al companiei Malaysia Airlines având 280 de pasageri la bord și 15 membri ai echipajului s-a prăbușit, joi după-amiază, pe teritoriul Ucrainei, la 50 km distanță de granița cu Rusia. Toţi pasagerii au murit.

UPDATE 23:54 Cursa Tarom care va zbura vineri, 18 iulie, spre Moscova, va opera după orarul normal, însă va evita spaţiul aerian ucrainean, decizia fiind luată în urma accidentului aviatic din estul Ucrainei. 

UPDATE 23:43 Marea Britanie cere reunirea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la zborul MH17, spun oficiali citați de AFP. 

UPDATE 23:35  Agențiile americane de informații confirmă că o rachetă a fost lansată înspre avionul Malaysian Airlines, dar serviciile nu au căzut de acord dacă este vorba despre o rachetă lansată din Rusia sau din estul Ucrainei, spun surse citate de Wall Street Journal.

Update 20.32 Primii care au ajuns la locul catastrofei sunt cei din miliţiile auto-proclamatei Republici Doneţk. Ele au raportat că au găsit mulţi morţi, inclusiv copii, potrivit lui Andrei Purgin, prim-vicepriministrul republicii autoproclamate.

Update 20.27 Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, spune că este vorba despre un "act terorist", transmite Interfax.
UPDATE 20.13 Air France a decis să evite spațiul aerian din estul Ucrainei.

UPDATE 20.08 Corespondentul RRA la Moscova, Alexandru Beleavschi, subliniază că Putin a transmis condoleanţe premierului Malaeziei.

Catastrofa a avut loc la nord de orașul Torez, în regiunea Donețk, zonă aflată sub controlul separatiștilor pro-ruși. 

"Nu poate fi exclusă posibilitatea ca avionul să fi fost doborât cu o rachetă", a declarat Poroşenko, citat de AFP.  

Potrivit Interfax, avionul Boeing 777 a plecat din Amsterdam cu destinația Kuala Lumpur.