Publicat: 15 Mai, 2019 - 17:11
Share

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zona Baraj Siriu, județul Buzău. Echipele speciale au găsit la bordul aparatului de zbor două cadavre. Accidentul a fost anunțat de un localnic la numărul 112.

 În aparatul de zbor au fost găsite două persoane, care ulterior au fost declarate decedate, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma. Informația a fost confirmată și de IGSU.

Pilotul și proprietarul avionului  prăbuşit a fost Mihai Covaciu (dreapta), dezvoltator imobiliar din Cluj. El a decolat de pe aerodronul din Ghimbav cu destinația Constanța, însoțit de Liviu Bucăţică, întreprinzător din Constanţa. 

Avionul este un model Technam T 2008 înmatriculat YR-COV. Avionul a mai fost implicat într-o aterizare forțată în care s-a rupt trenul principal, fără alte urmări deosebite, pe 8 august 2016, la Topoloveni, jud. Argeș.

Citește:  Argeş: Aterizare forțată a unui avion uşor

Bărbatul care a sunat la 112 le-a spus autorităților că a găsit o aripă dintr-un avion care pare a fi de mici dimensiuni, în zona Nehoiașu-Valea Nehoiului.

"Apelantul la 112 susține că a auzit un zgomot la o distanță considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni", se arată în comunicatul ISU Buzău.

Reprezentantul Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a menţionat că apelul la 112 a fost făcut de un cioban.

Echipe de polițiști, pompieri, jandarmi și de la Ambulanță s-au mobilizat și au pornit spre locul indicat, pentru efectuarea recunoașterii și pentru intervenție în cazul în care este nevoie. S-au alăturat și localnici.

S-a luat legătura la unitatea de aviație din județul Buzău si la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate în zonă.

Este alertă în județul Buzău, după ce un bărbat a anunțat la 112 că a găsit bucăți dintr-un avion de mici dimensiuni, într-o zonă montană, greu accesibilă, Baraj Siriu.

Tag-uri Geo: