Publicat: 31 Octombrie, 2015 - 12:00
Share

Un avion de linie din Rusia s-a prăbuşit în Sinai, au anunţat autorităţilor egiptene. La bordul avionului se aflau 217 pasageri, majoritatea turişti ruşi şi şapte membri ai echipajului. Din primele informaţii rezultă că aeronava este complet distrusă şi toţi pasagerii şi membrii ai echipajului sunt probabil morţi. Autorităţile au mai precizat că la bordul avionului rusesc se aflau 17 copii.

Se pare că a fost vorba despre o defecţiune. După decolare, pilotul a raportat o defecţiune tehnică şi a solicitat schimbarea direcţiei de zbor.

Autorităţile egiptene au trimis 45 de ambulanţe în zona în care a fost descoperită epava avionului - regiunea Arish de Sud, Peninsula Sinai - scrie mirror.co.uk. Avionul s-a prăbuşit într-o regiune greu accesibilă. 

Surse din securitatea egipteană au declarat că nu există niciun indiciu ca avionul să fi fost doborât sau aruncat în aer, potrivit Reuters. De asemenea, condiţiile meteorologice nefavorabile au complicat intervenţia echipelor de salvare, au spus autoritatile pentru Reuters. 

Eventualii supravieţuitori şi cadavrele vor fi transportaţi pe cale aeriană la Cairo, potrivit oficialului aflat la faţa locului.   

Avionul se deplasa între resortul turistic egiptean şi St. Petersburg şi aparţine companiei Kogalymavia, care foloseşte numele Metrojet.