Publicat: 28 Martie, 2013 - 12:46

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări penale față de inculpatul CHIVARI HORIA IOAN, avocat în Baroul Bihor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.
Prezentăm comunicatul de presă al DNA pe această temă:

"Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În cursul lunii iulie 2011, inculpatul Chivari Horia Ioan, în calitatea sa de avocat la Baroul Bihor, a pretins și primit de la un denunțător suma de 7.000 euro, lăsând să se creadă că își va exercita influența asupra unui judecător de la Tribunalul Bihor, astfel încât fiul denunțătorului să obțină o pedeapsă cu suspendare într-un dosar penal în care fusese trimis în judecată.
Inițial, fiul denunțătorului a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoare cu suspendarea executării, însă ulterior, după rejudecarea cauzei de către aceeași instanță, la solicitarea procurorilor, aceeași persoană a fost condamnată la o pedeapsă cu executare în regim de detenție.

Inculpatului Chivari Horia Ioan i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 27 martie 2013, procurorii au dispus reținerea acestuia pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție".