Publicat: 13 Mai, 2013 - 19:04

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților:

PASCU MIHAI-CLAUDIU, avocat în cadrul Baroul Dolj, în sarcina căruia s-au reținut următoarele infracțiuni:

- trafic de influență,

- complicitate la infracțiunea de luare de mită,

CĂLE RELU, ofițer de poliție judiciară, cu gradul profesional de subcomisar, în cadrul I.P.J. Dolj – Poliția municipiului Craiova –Biroul Investigații Criminale, în sarcina căruia s-au reținut următoarele infracțiuni:

- luare de mită și

- instigare la infracțiunea de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 15 – 16 aprilie 2013, inculpatul Pascu Mihai Claudiu, avocat în cadrul Baroului Dolj, a pretins de la trei denunțători suma de 15.000 lei lăsând să se creadă că are influență asupra procurorului de caz și a polițiștilor care aveau atribuții în cercetarea penală, în dosarul penal în care cei trei erau cercetați pentru infracțiunea de viol, pentru a-i determina pe aceștia că nu propună luarea unei măsuri privative de libertate (reținere sau arestare) față de clienții săi și pentru a adopta, în final, o soluție favorabilă acestora.

Unul dintre polițiștii implicați în instrumentarea acelui dosar penal era inculpatul Căle Relu, ofițer de poliție în cadrul Poliției municipiului Craiova – Biroul Investigații Criminale, care l-a determinat pe Pascu Mihai Claudiu să accepte să fie apărător ales al celor trei denunțători. De asemenea, prin intermediul inculpatului Pascu Mihai Claudiu, Căle Relu a pretins de la denunțători suma de 1.000 de euro pentru a nu își îndeplini atribuțiile de serviciu astfel încât denunțătorii să nu fie reținuți, arestați și să beneficieze de o soluția favorabilă. Suma de 1.000 de euro a fost inclusă în totalul banilor pretinși de către Pascu Mihai Claudiu de la denunțători.

Din suma pretinsă, în data de 16 aprilie 2013, Pascu Mihai Claudiu a primit, în două tranșe a câte 5.000 lei, suma totală de 10.000 lei, din care a remis inculpatului Căle Relu suma de 1.000 de euro.

Cu ocazia primirii de către Pascu Mihai Claudiu a celei de-a doua tranșe, în cuantum de 5.000 lei, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 17 aprilie 2013, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaților Pascu Mihai Claudiu și Căle Relu În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul M.A.I – Direcția Generală Anticorupție și al instituțiilor specializate în culegerea de informații.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Craiova