Publicat: 16 Decembrie, 2015 - 10:26
Share

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15.12.2015, ora 18:15 până la data de 16.12.2015, ora 18:15, a inculpatului BUCĂȚICĂ NICOLAE, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență", anunță DNA. 
Prezentăm comunicatul de presa al DNA pe acest subiect:
"În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

În perioada octombrie-noiembrie 2015, inculpatul Bucățică Nicolae a pretins, în mai multe rânduri, pentru doi avocați, sume de bani cuprinse între 15.000 euro și 35.000 euro de la rudele a patru inculpați arestați preventiv într-un dosar aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
În schimbul acestor sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că cei doi avocați pot influența magistrații învestiți să soluționeze cauza penală respectivă, astfel încât aceștia să dispună eliberarea din arest preventiv și soluții favorabile față de cele patru persoane.

Inculpatului Bucățică Nicolae i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat, la data de 16 decembrie 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție".

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE