29 iunie 2022

Un bărbat în vârstă de 44 de ani este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un bărbat în vârstă de 44 de ani a fost reţinut ieri de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu, fiind cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

La data de 14 martie a.c., poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale au reţinut un bărbat în vârstă de 44 de ani, domiciliat în Şelimbăr, bănuit de săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

Bărbatul, depistat în municipiul Sibiu, a fost condus la sediul Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu pentru audiere, iar în urma administrării probatoriului în cauză s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sibiu.

În fapt, poliţiştii au stabilit că bărbatul, în perioada 2016-2020, ar fi racolat mai multe tinere din diferite judeţe din ţară, pe care le-ar fi transportat în Austria unde le-ar fi determinat să întreţină raporturi sexuale în schimbul unor sume de bani. Tinerele ar fi practicat prostituţia în diferite bordeluri din Austria, iar cea mai mare parte a sumelor de bani obţinute le-ar fi trimis bărbatului reţinut, prin intermediul unor companii de transferuri financiare, până în acest moment suma totală fiind estimată la 100.000 euro.

În cursul acestei zile, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu continuă cercetările în vederea identificării tuturor tinerelor racolate de către bărbatul de 44 de ani, precum şi a stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestuia, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu