16 octombrie 2021

Un cetăţean ucrainean cercetat pentru contrabandă şi 12.800 pachete cu ţigări, confiscate la frontiera de nord

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negreşti Oaş au descoperit şi confiscat, la frontiera cu Ucraina, 12.800 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 150.000 lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere din zonă. În cadrul acţiunii a fost reţinut un cetăţean ucrainean implicat în activitatea de contrabandă.

Ieri, 01 iunie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 01.00, colegii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Cămârzana, judeţul Satu Mare, un grup de persoane care se deplasa dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, trei dintre ele transportând în spate colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru interceptarea acestora, moment în care persoanele au abandonat coletele şi au fugit înapoi spre teritoriul ucrainean, însă unul dintre ei a fost reţinut de lucrătorii noştri.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei.

La faţa locului, au fost descoperite 21 colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.800 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 149.760 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele bărbatului în cauză, cetăţean ucrainean, în vârstă de 29 de ani, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Negreşti Oaş au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totodată, poliţiştii de frontieră derulează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.