26 mai 2022

Un consilier local UDMR a murit la schi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Schiorul care a murit, duminică, pe o pârtie din Băile Harghita, în urma unui stop cardio-respirator, este Kálmán Dénes, consilier local UDMR la Miercurea Ciuc.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a confirmat că acestuia i s-a făcut rău după ce a terminat de schiat şi a murit pe marginea pârtiei, nemaiputând fi resuscitat.

„Pentru noi era un simbol, pentru că la 70 ani, să te implicit în viaţa comunităţii rareori găseşti, iar el a ales calea aceasta. De aceea, noi, în Consiliul Local, pierdem un om foarte important, care a fost conexiunea directă cu persoanele de vârsta a treia şi toate programele pe care le-am creionat, le-am creionat împreună cu el”, a spus primarul Korodi Attila.

Pe pagina de Facebook a Primăriei Miercurea Ciuc se arată că, prin ordin direct al primarului, i se acordă postum lui Kálmán Dénes Premiul „Pro Urbe”. În postare se mai menţionează că acesta a terminat în anul 1973 Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, a fost detaşat la Colegiul Avocaţilor din Harghita, azi Baroul Harghita, fiind unul dintre cei mai remarcabili avocaţi din Miercurea-Ciuc.

„Fiind întrebat în luna septembrie anul trecut de ce îi este oraşul aproape de suflet, dânsul a subliniat faptul că aici şi-a găsit casă, a întemeiat o familie, oraşul l-a acceptat şi niciodată nu l-a dezamăgit”, se arată în postarea de pe pagina de socializare.

Kálmán Dénes era decanul de vârstă al consilierilor locali şi în luna octombrie 2020 a condus şedinţa de învestire a primarului Korodi Attila şi a Consiliului Local Miercurea Ciuc.

El declara atunci că scopul Consiliului Local pentru următorii patru ani trebuie să fie reprezentarea intereselor tuturor cetăţenilor oraşului, indiferent de naţionalitate, culoare politică sau convingeri religioase şi promovarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, inclusiv dreptul la fericire.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a anunţat că un schior de 70 ani, din Miercurea Ciuc, a decedat duminică pe pârtia Kossuth din staţiunea Băile Harghita, în urma unui stop cardio-respirator. Bărbatului i s-a făcut rău pe pârtie, iar echipajele medicale sosite la faţa locului nu au reuşit să-l resusciteze.