1 iulie 2022

Un cutremur cu magnitudinea 4,3 grade pe scara Richter s-a produs în după-amiaza de duminică, 16 ianuarie 2022, la ora locală 15:43, în apropiere de Buzău

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Un cutremur cu magnitudinea 4,3 grade pe scara Richter s-a produs în după-amiaza de duminică, 16 ianuarie 2022, la ora locală 15:43, în apropiere de Buzău,  potrivit datelor Centrului Seismologic European-Mediteranean (EMSC).
Potrivit datelor preliminare, seismul a fost localizat la o adâncime intermediară de 137 km. Puterea cutremurului poate să fi fost temperată de adâncimea sa relativ mare sub suprafață, ceea ce îl face să se simtă mai slab în termeni absoluți. Magnitudinea și alți parametri ai cutremurului se pot schimba în continuare în următoarele ore, deoarece agenția continuă să proceseze date seismice.
Un al doilea raport a fost emis ulterior de Institutul Național pentru Fizica Pământului (NIEP) de la București, care l-a catalogat drept un cutremur cu magnitudinea de 4,4 pe aceeași scară, Richter.
Orașele din apropierea epicentrului în care cutremurul ar fi putut fi resimțit ca  foarte slab , municipiul Buzău, situat la 60 km de epicentru.