Publicat: 1 Octombrie, 2015 - 12:12

De Ziua Internațională a Păcii ( 21 septembrie 2015 ), designerul român Carmen Emanuela Popa a desfășurat o defilare itinerantă pe străzile Parisului, militând pentru non-violență și pace.
Colecția vestimentară premiată pe podimul de la Atena , Soldatul Necunoscut Contemporan, vorbește despre condiția umană de astăzi, designerul dorind, prin această acțiune, să lupte împotriva atitudinilor violente ale societății și să dezvăluie o nouă imagine a românilor în lume.
Arcul de Triumf a fost destinația culminantă a marșului itinerant, care a început din fața Centrului Georges Pompidou, a continuat cu Primaria Parisului (Hôtel de Ville), Catedrala Notre-Dame, Scoala Superioară Națională de Arte Frumoase, Muzeul Luvru, Piața Vandome și Opera Garnier.
Insuși designerul a purtat haina soldatului necunoscut. Din această echipă a mesajului pentru pace a făcut parte și cunoscuta actriță Maria Dinulescu, alături de manechine românce dar și de naționalitate franceză, care au susținut proiectul pacifist printr-o atitudine entuziastă încă de la inceput.
“ Luptăm indirect pe fronturi paralele, iar contextul ostil ne indeamnă de cele mai multe ori la atitudini rigide, invăluite în ignoranță, sau chiar atitudini violente. Contrastul frapant de stiluri emoționează și invită la reflectare asupra existenței noastre, astfel rigoarea hainei militare este atenuată de tutu-ul de balet, semn că inocența și candoarea pot fi atribute nedescoperite pe frontul de luptă. “ ( Carmen Emanuela Popa )
Designerul a continuat proiectul itinerant al Soldatului necunoscut printr-o vizită la casa de bătrâni Résidence „Les Eaux Vives”, din regiunea Saint Remy les Chevreuse. Din programul pregătit pentru acest eveniment, care a avut loc în data de 22 septembrie 2015, nu au lipsit interviurile cu bătranii care au vorbit despre pace și iubire, două concepte care se întrepătrund, dar și o proiectie video cu o colecție ce a fost prezentată la Saptamâna Modei la Moscova. Tot cu această ocazie, d-na directoare a instituției Dominique Mathieu a vorbit despre contextul relațional cu oamenii pe care îi patronează, dar și despre vizita designerului Carmen Emanuela Popa, care a adus momente de emoție și destindere în rândul tuturor celor prezenți, prin mesajul generos al Soldatului necunoscut contemporan.
Designerul român Carmen Emanuela Popa este absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design a Universității Naționale de Arte București, cu studii masterale în cadrul UNAB / Strategii de Modă și Costum.
S-a remarcat pe podiumurile internaționale, Mercedes Benz Fashion Week Russia, Athens Xclusive Designers Week ca fiind un artist antisistem, deoarece colecțiile ei sunt inspirate din trăirile si atitudinile omului de rând, aducând ideea de compasiune perfectă in haute couture.