27 septembrie 2022

Un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Oradea ar fi provocat un incendiu în camera de deţinere în care se afla cazat alături de un alt deţinut

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În data de 10.08.2022, în jurul orei 14.00, un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Oradea, cunoscut cu afecţiuni psihice, repartizat în regim de maximă siguranţă, a provocat un incendiu în camera de deţinere în care se afla cazat alături de un alt deţinut. În timp ce deţinutul cu care era custodiat, participa la o activitate psihologică, deţinutul a incendiat camera de deţinere cu saltelele aflate în dotarea încăperii.

Incendiul a fost lichidat imediat de către personalul Penitenciarului Oradea şi a fost solicitat, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, un echipaj de terapie intensivă SMURD Oradea.

Deţinutul care a provocat incendiul, după acordarea primului ajutor de către personalul medical de specialitate din Penitenciarul Oradea, a fost transportat, în stare conştientă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru acordarea de îngrijiri medicale, alături de trei poliţişti de penitenciare participanţi la lichidarea incendiului, pentru efectuarea de investigaţii medicale suplimentare, din motive de siguranţă.

La nivelul Penitenciarului Oradea a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili cauzele care au condus la producerea evenimentului.

Purtător de cuvânt al Penitenciarului Oradea: Comisar de poliţie penitenciară Adina Claudia BÎRDA

Sursa foto ANP. GOV