Publicat: 28 Februarie, 2020 - 19:22

Poliţia cehă anchetează presupuşi prădători sexuali după ce un documentar a dezvăluit că peste 2.000 de bărbaţi au încercat să intre în contact cu tinere actriţe care s-au prezentat drept adolescente pe Facebook şi alte reţele sociale, relatează vineri AFP.

Nouă persoane sunt bănuite de "tentative de a stabili un contact ilegal cu un minor şi riscă doi ani de închisoare", a menţionat vineri purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Praga, Eva Kropacova.

Până acum au fost deja inculpate două persoane, una dintre ele fiind condamnată la 10 luni de închisoare cu suspendare, a precizat ea.

În documentar, trei actriţe care au pretins că au 12 ani au primit mesaje de la 2.458 de persoane pe Facebook, Skype, Snapchat şi social media ceheşti, în zece zile de filmări.

Patru suspecţi, între care o femeie, sunt anchetaţi pentru diferite delicte sexuale, a mai spus Kropacova.

"Nu vă deranjează că am 12 ani?", îi întreabă tinerele pe internauţii care îşi afişează părţile genitale sau se masturbează în faţa camerei.

Filmul, intitulat "Prins în pânză", a generat o dezbatere pe plan naţional în Republica Cehă încă înainte de prima sa proiecţie, joi.

Mai mulţi bărbaţi - a căror faţă este blurată - le cer tinerelor să se dezbrace în faţa camerei sau să le trimită fotografii cu ele dezbrăcate, apoi le ameninţă că vor face publice imaginile online. Unii vor să se întâlnească cu ele. La o astfel de întâlnire, una dintre actriţe a fost invitată la o "partidă în trei" de un bărbat şi o femeie care au spus că nu îi deranjează că are doar 12 ani.

"Am primit 16 mesaje de la bărbaţi de toate vârstele înainte ca profilul meu să fie gata", a declarat pentru France Presse actriţa Tereza Tezka, relatând despre începerea filmărilor, care s-au desfăşurat în cea mai mare parte în camere pline cu animale de pluş.

"Atunci am realizat dimensiunea problemei", a adăugat actriţa, care în realitate are 24 de ani şi este căsătorită.

Documentul a fost proiectat în două variante, una destinată copiilor şi una celor peste 15 ani.

Potrivit Institutului naţional pentru sănătate mintală din Republica Cehă, circa 40% dintre prădătorii sexuali de pe internet suferă de parafilie, atracţie sexuală faţă de persoane sau obiecte inadecvate raporturilor clasice, şi doar între 5% şi 10% sunt pedofili.

"Restul de 60% sunt bărbaţi normali din punct de vedere psihologic şi sexual, cu diferite motivaţii pentru acest gen de comportament", susţine Institutul.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: