Publicat: 5 Noiembrie, 2015 - 12:26
Share

Sezonul 2015/2016, al „Seriei Concertelor Enescu” organizate de ICR Londra şi Societatea Enescu din Marea Britanie, neîntrerupt, începând cu anul 2007, continuă, în 5 noiembrie, de la ora 19.00, cu un recital susţinut de unul dintre cele mai apreciate duo-uri clasice la nivel mondial, violonista şi violista româncă Clara Cernat şi pianistul şi compozitorul francez Thierry Huillet.
 
Cei doi muzicieni vor prezenta publicului britanic un program de capodopere romantice şi post-romantice semnate de Camille Saint-Saëns, Jules Massenet, Hector Berlioz, Niccolò Paganini, Maurice Ravel, George Gershwin şi, bineînţeles, George Enescu.
 
Concertul este dedicat memoriei victimelor trageriei din Clubul Colectiv din Bucureşti.
 
Clara Cernat a debutat la 15 ani ca solistă a Orchestrei Simfonice din Arad şi a avut o evoluţie muzicală excepţională, care a culminat cu cinci premii internaţionale, în Franţa, Germania şi Italia. Reprezentantă a marii şcoli româneşti de vioară, Clara Cernat a fost discipola lui Ştefan Gheorghiu în cadrul Academiei de Muzică din Bucureşti. Este o violonistă şi violistă extrem de apreciată în muzica de cameră şi o interpretă recunoscută a pieselor enesciene.
 
Thierry Huillet a intrat la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris la 15 ani şi a obţinut trei ani mai târziu diplome în pian, muzică de cameră şi acompaniament vocal. A câştigat numeroase premii internaţionale şi a susţinut sute de recitaluri şi concerte cu orchestra, înregistrând pentru Radio-France, R.A.I., Radio Suisse Romande sau Radiodifuziunea Română. Lucrările compuse de Thierry Huillet sunt prezentate în festivaluri prestigioase, de către mari muzicieni, fiind publicate la Editions Alphonse Leduc, Paris.