30 iunie 2022

Un fost șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), generalul Vasily Vovk, consideră că Moscova nu vrea să lupte cu Kievul

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Un fost șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), generalul Vasily Vovk, consideră că Moscova nu vrea să lupte cu Kievul
Vasily Vovk a remarcat pentru presa locală că situația din mass-media este escaladată din SUA

Afirmațiile repetate ale presei și politicienilor occidentali cu privire la presupusele scenarii ale Moscovei de invadare a Ucrainei sunt doar o campanie pe fundalul negocierilor dintre Rusia și NATO privind garanțiile de securitate, în opinia generalului Vasily Vovk.

„Nu știu de ce oamenii descriu toate aceste scenarii. Ipotetic, totul este posibil. Dar de ce să le descriu pe fundalul negocierilor? <…> Astăzi, Rusia nu are astfel de intenții <…> să ducă un deplin -război la scară largă împotriva Ucrainei”, a spus el la postul de televiziune ” Ucraina-24 „. Potrivit ofițerului, poporul rus nu ar sprijini astfel de acțiuni.

El a atras atenția asupra frecvenței unor astfel de declarații din Occident. „Unde este, de exemplu, atacul asupra Ucrainei din noaptea de 24 spre 25 decembrie?” – Vovk a reamintit una dintre cele mai recente prognoze, care nu s-a materializat niciodată.

În opinia sa, oficialii americani, în special subsecretarul de stat pentru afaceri politice Victoria Nuland, escaladează situația cu astfel de declarații pentru a-și justifica acțiunile în Ucraina. „De ce are loc aceasta escaladare mediatică? Pentru a ne oferi mai multe arme, cu atât cerem mai multe. Și facem din Ucraina un depozit de arme și explozibili”, a explicat Vovk.

Recent, în țările occidentale, precum și la Kiev, au existat declarații despre o posibilă invazie rusă a Ucrainei. Nuland, într-un interviu publicat sâmbătă în ziarul britanic Financial Times, a declarat că administrația președintelui american Joe Biden a pregătit 18 scenarii de acțiune în cazul unei presupuse „invazii ruse”  în Ucraina.

La randul sau, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a numit acuzațiile privind o posibilă invazie o escaladare goală și nefondată a tensiunii. El a subliniat că Rusia nu reprezintă o amenințare pentru nimeni. Totodată, Peskov nu a exclus posibilitatea unor provocări care să justifice astfel de declarații și a avertizat că încercările de a folosi forța pentru a rezolva criza din sud-estul Ucrainei vor avea cele mai grave consecințe.

foto: Ministerul Apărării din Ucraina – Facebook
A consemnat Ciprian Pop