Publicat: 17 Mai, 2013 - 12:58
Patru dintre acestea sunt rănite grav

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, patru dintre cele 18 femei aflate în microbuz în momentul accidentului au suferit traumatisme cranio-cerebrale şi de coloană, iar celelalte 14 au fost rănite uşor.

Microbuzul în care se aflau a fost lovit de o autoutilitară, apoi s-a răsturnat, în municipiul Alexandria.

"Sosiţi la faţa locului cu o autospecială de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de stins incendii, pompierii au constatat că în accident erau implicate două autovehicule, un microbuz plin cu pasageri şi o autoutilitară, rezultatul fiind 18 victime, toate femei, dintre care patru cu traumatisme cranio-cerebrale şi de coloană, iar 14 rănite uşor, dar care au necesitat transportarea la spital pentru investigaţii amănunţite. Nu au fost persoane prinse între tablele contorsionate ale autovehiculelor", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Adrian Gelu Dragomir.
 
În prezent cele 18 femei rănite sunt la Spitalul Judeţean din Alexandria, iar starea de sănătate a celor patru paciente cu traumatisme cranio-cerebrale şi de coloană este stabilă.
 
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Teleorman, o autoutilitară care transporta pâine nu a oprit la indicatorul Stop şi a lovit un microbuzul cu călători, care în urma impactului s-a răsturnat.
 
Şoferii celor două autovehicule au fost verificaţi cu aparatul etilotest, rezultând că bărbatul care conducea autoutilitara avea o alcoolemie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
"În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat că şoferul autoutilitarei care nu a acordat prioritate avea o alcoolemie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cel al microbuzului nu era sub influenţa băuturilor alcoolice", mai afirma comisar Adrian Ilicea.
 
Şoferul autoutilitarei a fost dus la Spitalul Judeţean Teleorman pentru recoltarea de probe biologice.