Publicat: 2 Martie, 2018 - 17:09

Caporalul Toma Ionel, militarul rănit în incidentul din 15 septembrie 2017 în teatrul de operaţii Afganistan, a revenit pentru o săptămână printre colegii săi în Baza Aeriană Kandahar. Pe perioada vizitei sale în Afganistan, caporalul Toma Ionel s-a întâlnit cu camarazii săi, cu comandantul Combined Task Force Devil Strike Carpathians' Eagles, locotenent-colonel Joseph Geary, şi cu personalul spitalului Roll 3 din Baza Aeriană Kandahar.

În semn de recunoştinţă şi apreciere a profesionalismului şi spiritului de sacrificiu dovedite în executarea unei misiuni în teatrul de operaţii Afganistan, în timpul căreia a fost rănit, preşedintele Klaus Iohannis a conferit caporalului Ionel Toma, medalia Naţională 'Serviciul Credincios' clasa a-llla cu însemn de război pentru militari.

În data de 15 septembrie 2017, trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani au fost răniţi în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate. Caporalul Mădălin Stoica a decedat, iar caporalul Ionel Toma şi caporalul Ionel Buzea au fost răniţi. Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP, când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: