Publicat: 12 Februarie, 2019 - 17:00
Share

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, anunta că femeia care a practicat ilegal medicina la Spitalul de Urgenta Ilfov a prezentat documente false, neavând licenta in medicina.

"Documentul prezentat de dansa, ca e confirmata ca medic rezident, este fals, putând fi verificata pe site-ul MS. Aceasta persoana niciodata nu a fost confirmata ca medic rezident, nu a avut niciun contract cu spital platitor. Din discutiile avut cu Universitatea de Medicina si Farmacie, diploma de licenta prezentata e falsa. Din 2014, statutul voluntariatul s-a schimbat. Nicio institutie publica nu poate face contract de voluntariat cu o persoana fizica existand o organizatie gazda pentru aceasta. Contractul este semnat de un consilier judiric, care nu stia ca in 2014 a fost aprobata o lege care reglementeaza activitatea de voluntariat in Romania. Unitatile care au oferit servicii neconforme risca suspendarea autorizatiei de functionare, private si publice.Vom face plangere penala pentru fals", a declarat Sorina Pintea.

Este vorba despre o femeie de 30 de ani care ar fi practicat medicina, la Sectia de Ginecologie a Spitalului de Urgenta Ilfov, pe baza unor documente false.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: