Publicat: 5 Septembrie, 2016 - 20:04
Episodul 49 : Şi totuşi Li Hua Cao este în viaţă!!!

Pentru toţi cititorii mei, pentru cei avizaţi şi toţi ceilalţi, dar mai ales pentru a nu crea erori şi confuzii cu privire la acest caz deosebit de controversat şi plin de mistere şi necunoscut, despre care, cel puţin din punct de vedere jurnalistic, dar şi în calitatea mea de avocat pledant, mi-am propus să fac o anchetă, care s-ar vrea finalizată cu un happy-end pentru personajele noastre principale – Robert Ekaireb, condamnat pe viaţă pentru crimă, la Londra, şi victima lui, nimeni alta decât soţia lui legitimă, de origine chineză, doamna Li Hua Cao, găsită (împreună cu fiul ei de 8 ani) de anumiţi martori în postura de director adjunct al unui raion din mall-ul ALADIN din Kiev/Ucraina, cunoscută cu numele de Lucy.

O poveste frumoasă de dragoste între un domn englez pasional, evreu, şi o tănără doamnă de origine chineză, s-a sfârşit, parţial tragic, cu o condamnare pe viaţă cu posibilitatea de  eliberare condiţionată după ce execută 22 (douăzecişidoi) de ani de închisoare în regim de maximî siguranţă şi recluziune totală.

Personajul nostru principal, domnul Robert Ekaireb, multimilionar englez, se îndrăgosteşte lulea de o tânără fată din China, pasionată de călătorii şi aventuri amoroase. A întâlnit-o într-un bar din capitala Irlandei – Dublin, unde lucra ca dansatoare, şi i-a căzut cu tronc! Un tânăr excentric, evreu la origine, care şi-a dorit să iasă din tiparele familiei, a insistat pentru această relaţie atipică cu o asiatică frumoasă, şi i-a ieşit. S-au căsătorit prima dată în China şi apoi în Londra-U.K.

Viaţa de familie nu a fost la fel de uşoară ca aceea de îndrăgostiţi, când nu existau obligaţii şi pretenţii bine statuate între parteneri. În schimb, în cadrul matrimonial mai apar tot felul de situaţii neprevăzute, pot apărea inclusiv copii, pe care Robert şi-i dorea din toată inima. Astfel Li Hua Cao rămâne însărcinată, urmând să nască un băiat.

Toate bune şi frumoase, numai că tânăra gravidă, în anul 2016, după mai multe tenative, dispare de acasă aproape fără urmă. 

Pentru Justiţia de la Londra, respectiv Poliţie, Parchet, cei 12 juraţi şi Judecătorul de instanţă, Robert Ekaireb s-a făcut vinovat de uciderea soţiei lui, care era gravidă în 7 luni, condamnându-l pe viaţă după 7 ani de la presupusa crimă sau dispariţie ori fugă cum susţine Robert, familia lui şi mulţi, foarte mulţi  martori, care pretind că s-au întâlnit cu soţia acestuia în diferite ţări din Europa de Est, mai precis pe 19 decembrie 2013.

De atunci şi până acum Robert zace într-o închisoare de maximă siguranţă din Londra, condamnat pe viaţă în regim de recluziune totală, în timp ce doamna Li Hua Cao, presupusă moartă de Justiţia din U.K., este fugară prin Europa, după cum pretind foarte mulţi martori, unii dintre ei de o probitate morală maximă.

Provocările pentru justiţia londoneză presupun că vor continua mult timp de aici încolo.

După declaraţiile domnilor Eduard Kryhan şi Vadim Zakrevskyi, care au schimbat total planurile apărării lui Robert, Organizaţia pentru apărarea Drepturilor Omului a instruit pe reprezentantul ei,  Comisarul OADO Dumitru Morhan – Preşedintele Uniunii Ucrainienilor din România, să încerce, prin cei doi martori pe care i-a însoţit la întâlnirile lor cu doamna Lia Hua Cao zis Lucy, să o convingă să facă o declaraţie oficială la organele poliţiei din Kiev-Ucraina, deoarece un om, nimeni altul decât soţul ei, cu care are un frumos băiat de 8 ani, stă închis la puşcărie şi suferă pe nedrept o condamnare abuzivă şi incorectă, pentru că ar fi ucis-o chiar pe ea, care e bine mersi în capitala Ucrainei.

            V-am prezentat în ultimele episoade succesiunea evenimentelor care au dus la întâlnirea martorilor Eduard Kryhan şi Vadim Zakrevskyi cu „moarta” Li Hua Cao, care, la momentul când s-a luat decizia de a o convinge să colaboreze cu oficialităţile engleze şi ucrainiene pentru încetarea dramei şi a chinurilor  recluziunii ale celui care este încă soţul ei legitim, Robert Ekaireb, nu a mai fost de găsit, gurile rele spunând că ar fi plecat ori în Rusia ori în China. Aceşti doi martori au fost permanent însoţiţi şi asistaţi de Inspectorul şef OADO, devenit între timp Comisar OADO, domnul Dumitru Morhan – Preşedinte al Uniunii Minorităţii Ucrainienilor din România –U.M.U.R.

            Dar iată cum îţşi motivează domnia sa activitatea desfăşurată, la cererea OADO, cu cei doi martori, în faţa Consiliului Director:

 

DECLARAŢIE DE MARTOR

 

            Către Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO)

            În atenţia Departamentului Juridic al OADO

 

În urma solicitării Biroului juridic OADO, de a face noi investigaţii şi fotografii privind pe numita Li Hua Cao zis Lucy, de origine chineză, din Londra, identificată în 14 mai 2016 ca fiind în oraşul Kiev – Ucraina, în magazinul de tip mall „ALADIN”, am mers, rând pe rând, întâi cu domul Eduard Kryhan şi apoi cu domnul Vadim Zakrevskyi, cei care au declarat că au întâlnit-o şi au intrat în dialog cu doamna respectivă în anul 2014, în lunile august – septembrie.

            Am  fost de faţă la întâlnirea celor doi, ca observator, şi confirm întru totul tot ce au declarat în prezenţa mea, confirmare pe care o voi susţine, dacă este nevoie şi sunt solicitat,  şi în faţa oricărui organ judiciar din Ucraina, România sau Marea Britanie.

            Eu personal nu am vorbit cu această persoană deoarece, spre deosebire de cei doi martori, eu nu o mai întâlnisem înainte, dar am asistat la întregul dialog, la întrebările puse, cu care, în prealabil, i-am instruit pe cei doi şi pe care, la rândul meu, le-am primit de la Biroul juridic al OADO, întrebări cu referire la numitul Albei Cornel, la situaţia de la Londra, la fratele din Danemarca, la surorile şi părinţii doamnei Li Hua Cao din China – oraşul DAL IAN, la călătoriile ei, legale sau mai puţin legale, prin Europa de Est, inclusiv cele din România.

            Cunosc faptul că suntem în faţa unui caz cu grave consecinţe penale, pe care OADO l-a preluat şi investigat, caz soldat cu o condamnare pe viaţă a domnului Robert Ekaireb pentru crimă împotriva doamnei Li Hua Cao, soţia inculpatului, dar pe care noi trei am identificat-o ca fiind vie şi nevătămată în Kiev motiv pentru care îmi asum această declaraţie pe care o înaintez Biroului juridic şi avizată de Directorul Consiliului Director al OADO, avocat Ion Costei.

 

Cernăuţi, UCRAINA

 

08 iunie 2016

 

                                Inspector OADO

                                Dumitru Morhan

                                Tel. +380509369962

 

                                                                                                BIROUL JURIDIC OADO

                                                                                                                                         Director General

                                                                                                                                        Avocat Ion COSTEI

 

 

 

 

Vom continua cu noi dezvăluiri despre acest caz.

 

 

 

     PREŞEDINTE FONDATOR OADO

                                                                                            Prof.univ.dr.(av.) Florentin SCALEŢCHI