Publicat: 12 Septembrie, 2016 - 13:39
Episodul 50 : Aventura căutării continuă!!! Oare până când?

Pentru toţi cititorii mei, pentru cei avizaţi şi toţi ceilalţi, dar mai ales pentru a nu crea erori şi confuzii cu privire la acest caz deosebit de controversat şi plin de mistere şi necunoscut, despre care, cel puţin din punct de vedere jurnalistic, dar şi în calitatea mea de avocat pledant, mi-am propus să fac o anchetă, care s-ar vrea finalizată cu un happy-end pentru personajele noastre principale – Robert Ekaireb, condamnat pe viaţă pentru crimă, la Londra, şi victima lui, nimeni alta decât soţia lui legitimă, de origine chineză, doamna Li Hua Cao, găsită (împreună cu fiul ei de 8 ani) de anumiţi martori în postura de director adjunct al unui raion din mall-ul ALADIN din Kiev/Ucraina, cunoscută cu numele de Lucy.

O poveste frumoasă de dragoste între un domn englez pasional, evreu, şi o tănără doamnă de origine chineză, s-a sfârşit, parţial tragic, cu o condamnare pe viaţă cu posibilitatea de  eliberare condiţionată după ce execută 22 (douăzecişidoi) de ani de închisoare în regim de maximî siguranţă şi recluziune totală.

Personajul nostru principal, domnul Robert Ekaireb, multimilionar englez, se îndrăgosteşte lulea de o tânără fată din China, pasionată de călătorii şi aventuri amoroase. A întâlnit-o într-un bar din capitala Irlandei – Dublin, unde lucra ca dansatoare, şi i-a căzut cu tronc! Un tânăr excentric, evreu la origine, care şi-a dorit să iasă din tiparele familiei, a insistat pentru această relaţie atipică cu o asiatică frumoasă, şi i-a ieşit. S-au căsătorit prima dată în China şi apoi în Londra-U.K.

Viaţa de familie nu a fost la fel de uşoară ca aceea de îndrăgostiţi, când nu existau obligaţii şi pretenţii bine statuate între parteneri. În schimb, în cadrul matrimonial mai apar tot felul de situaţii neprevăzute, pot apărea inclusiv copii, pe care Robert şi-i dorea din toată inima. Astfel Li Hua Cao rămâne însărcinată, urmând să nască un băiat.

Toate bune şi frumoase, numai că tânăra gravidă în anul 2016, după mai multe tentative, dispare de acasă aproape fără urmă. 

Pentru Justiţia de la Londra, respectiv Poliţie, Parchet, cei 12 juraţi şi Judecătorul de instanţă, Robert Ekaireb s-a făcut vinovat de uciderea soţiei lui, care era gravidă în 7 luni, condamnându-l pe viaţă după 7 ani de la presupusa crimă, sau dispariţie, ori fugă, cum susţine Robert, dar şi familia lui şi mulţi, foarte mulţi  martori, care pretind că s-au întâlnit cu soţia acestuia în diferite ţări din Europa de Est, mai precis pe 19 decembrie 2013.

De atunci şi până acum Robert zace într-o închisoare de maximă siguranţă din Londra, condamnat pe viaţă în regim de recluziune totală, în timp ce doamna Li Hua Cao, presupusă moartă de Justiţia din U.K., este fugară prin Europa, după cum pretind foarte mulţi martori, unii dintre ei de o probitate morală maximă.

Provocările pentru justiţia londoneză presupun că vor continua mult timp de aici încolo.

După declaraţiile domnilor Eduard Kryhan şi Vadim Zakrevskyi, care au schimbat total planurile apărării lui Robert, Organizaţia pentru apărarea Drepturilor Omului a instruit pe reprezentantul ei,  Comisarul OADO Dumitru Morhan – Preşedintele Uniunii Ucrainienilor din România, să încerce, prin cei doi martori pe care i-a însoţit la întâlnirile lor cu doamna Lia Hua Cao zis Lucy, să o convingă să facă o declaraţie oficială la organele poliţiei din Kiev-Ucraina, deoarece un om, nimeni altul decât soţul ei cu care are un frumos băiat de 8 ani, stă închis la puşcărie şi suferă pe nedrept o condamnare abuzivă şi incorectă, pentru că ar fi ucis-o chiar pe ea, care e bine mersi în capitala Ucrainei.

            V-am prezentat în ultimele patru episoade succesiunea evenimentelor care au dus la întâlnirea martorilor Eduard Kryhan şi Vadim Zakrevskyi cu „moarta” Li Hua Cao, care, la momentul când s-a luat decizia de a o convinge să colaboreze cu oficialităţile engleze şi ucrainiene pentru încetarea dramei şi a chinurilor  recluziunii ale celui care este încă soţul ei legitim, Robert Ekaireb, nu a mai fost de găsit, gurile rele spunând că ar fi plecat ori în Rusia ori în China. Aceşti doi martori au fost permanent însoţiţi şi asistaţi de Inspectorul şef OADO, devenit între timp Comisar OADO, domnul Dumitru Morhan – Preşedinte al Uniunii Minorităţii Ucrainienilor din România –U.M.U.R.

           

            Către Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO)

            În atenţia Departamentului Juridic al OADO

 

Eu, Dumitru Morhan, Inspector şef în cadrul OADO (Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului) şi Preşedinte al UDUR (Uniunea Democrată a Ucrainenilor din România), vă aduc la cunoştinţă următoarele:

            Solicitat fiind de Biroul juridic OADO, luni, 6 iunie a.c., am mers la Kiev, împreună cu doi martori, respectiv, dl. Eduard Kryhan şi dl. Vadim Zakrevskyi, care au recunoscut-o pe doamna Li Hua Cao, zis Lucy, de origine chineză, căsătorită cu domnul Robert Ekaireb, de cetăţenie engleză, actualmente condamnat pe viaţă pentru că şi-ar fi ucis soţia, care era gravidă în 7 luni. Noi am găsit-o pe doamna „Lucy” bine-mersi, în magazinul universal de tip mall „Aladin” din Kiev-Ucraina, unde trăieşte de câţiva ani împreună cu fiul ei de 8 (opt) ani şi cu noul ei prieten.

Urmare insistenţei Biroului juridic al OADO, azi, 20 iunie 2016, am mers să o reîntâlnim pentru a încerca să o convingem să ne dea o declaraţie prin care să facă dovada că ea este persoana despre care Justiţia din Londra – Marea Britanie spune că este moartă, veridicitatea declaraţiei constând în acceptul doamnei în cauză de a ne da o probă de ADN, care să fie comparată cu cea pe care o au deja organele judiciare engleze.

            Convins fiind că fac un lucru bun, i-am contactat din nou pe cei doi martori ucrainieni, pe care i-am instruit să facă tot ce le stă în putinţă şi tot ce este omenesc posibil pentru a o convinge pe doamna Li Hua Cao să colaboreze cu noi şi, eventual, cu organele judiciare din Ucraina, şi să înţeleagă că, indiferent de cât de mare animozitate are faţă de soţul ei, de care legal nu s-a despărţit încă, să înţeleagă că un om este condamnat pe viaţă cu drept de eliberare condiţionată după 22 de ani, pe nedrept sau abuziv..

Demersul nostru a fost însă zadarnic, întrucât am fost stupefiaţi să constatăm că doamna Li Hua Cao nu mai era la mall-ul ALADIN.

Din informaţii neoficiale, pe surse, se pare că doamna Li Hua Cao ar fi plecat, împreună cu fiul ei, în Rusia, după părerea unora, iar alţii ne-au spus că a plecat la părinţii ei în China.

Voi continua să monitorizez situaţia de aici din Kiev, unde m-am stabilit actualmente, şi vă voi comunica imediat şi vă voi informa dacă eventual revine în acest oraş.

Consimt să dau orice fel de declaraţie despre doamna Li Hua Cao, în faţa oricărui organ judiciar care mă va solicita, indiferent că este vorba de statul ucrainiaa, român sau britanic.

 

Kiev, UCRAINA

20 iunie 2016

                        Inspector OADO

                        Dumitru Morhan

                                                                                                BIROUL JURIDIC OADO

                                                                                                         Director General

                                                                                                        Avocat Ion COSTEI

 

 

Alte dezvăluiri despre acest caz, în numărul viitor.

 

 

 

          PREŞEDINTE FONDATOR OADO

                                                                                            Prof.univ.dr.(av.) Florentin SCALEŢCHI