Publicat: 26 Septembrie, 2016 - 10:29
Episodul 52 : Şi totuşi Li Hua Cao este în viaţă!!!

Pentru toţi cititorii mei, pentru cei avizaţi şi toţi ceilalţi, dar mai ales pentru a nu crea erori şi confuzii cu privire la acest caz deosebit de controversat şi plin de mistere şi necunoscut, despre care, cel puţin din punct de vedere jurnalistic, dar şi în calitatea mea de avocat pledant, mi-am propus să fac o anchetă, care s-ar vrea finalizată cu un happy-end pentru personajele noastre principale – Robert Ekaireb, condamnat pe viaţă pentru crimă, la Londra, şi victima lui, nimeni alta decât soţia lui legitimă, de origine chineză, doamna Li Hua Cao, găsită (împreună cu fiul ei de 8 ani) de anumiţi martori în postura de director adjunct al unui raion din mall-ul ALADIN din Kiev/Ucraina, cunoscută cu numele de Lucy.

O poveste frumoasă de dragoste între un domn englez pasional, evreu, şi o tănără doamnă de origine chineză, s-a sfârşit, parţial tragic, cu o condamnare pe viaţă cu posibilitatea de  eliberare condiţionată după ce execută 22 (douăzecişidoi) de ani de închisoare în regim de maximî siguranţă şi recluziune totală.

Personajul nostru principal, domnul Robert Ekaireb, multimilionar englez, se îndrăgosteşte lulea de o tânără fată din China, pasionată de călătorii şi aventuri amoroase. A întâlnit-o într-un bar din capitala Irlandei – Dublin, unde lucra ca dansatoare, şi i-a căzut cu tronc! Un tânăr excentric, evreu la origine, care şi-a dorit să iasă din tiparele familiei, a insistat pentru această relaţie atipică cu o asiatică frumoasă, şi i-a ieşit. S-au căsătorit prima dată în China şi apoi în Londra-U.K.

Viaţa de familie nu a fost la fel de uşoară ca aceea de îndrăgostiţi, când nu existau obligaţii şi pretenţii bine statuate între parteneri. În schimb, în cadrul matrimonial mai apar tot felul de situaţii neprevăzute, pot apărea inclusiv copii, pe care Robert şi-i dorea din toată inima. Astfel Li Hua Cao rămâne însărcinată, urmând să nască un băiat.

Toate bune şi frumoase, numai că tânăra gravidă, în anul 2016, după mai multe tenative, dispare de acasă aproape fără urmă. 

Pentru Justiţia de la Londra, respectiv Poliţie, Parchet, cei 12 juraţi şi Judecătorul de instanţă, Robert Ekaireb s-a făcut vinovat de uciderea soţiei lui, care era gravidă în 7 luni, condamnându-l pe viaţă după 7 ani de la presupusa crimă, sau dispariţie, ori fugă, cum susţine Robert, familia lui şi mulţi, foarte mulţi  martori, care pretind că s-au întâlnit cu soţia acestuia în diferite ţări din Europa de Est, mai precis pe 19 decembrie 2013.

De atunci şi până acum Robert zace într-o închisoare de maximă siguranţă din Londra, condamnat pe viaţă în regim de recluziune totală, în timp ce doamna Li Hua Cao, presupusă moartă de Justiţia din U.K., este fugară prin Europa, după cum pretind foarte mulţi martori, unii dintre ei de o probitate morală maximă.

Provocările pentru justiţia londoneză presupun că vor continua mult timp de aici încolo.

După declaraţiile domnilor Eduard Kryhan şi Vadim Zakrevskyi, care au schimbat total planurile apărării lui Robert, Organizaţia pentru apărarea Drepturilor Omului a instruit pe reprezentantul ei,  Comisarul OADO Dumitru Morhan – Preşedintele Uniunii Ucrainienilor din România, să încerce, prin cei doi martori pe care i-a însoţit la întâlnirile lor cu doamna Lia Hua Cao zis Lucy, să o convingă să facă o declaraţie oficială la organele poliţiei din Kiev-Ucraina, deoarece un om, nimeni altul decât soţul ei, cu care are un frumos băiat de 8 ani, stă închis la puşcărie şi suferă pe nedrept o condamnare abuzivă şi incorectă, pentru că ar fi ucis-o chiar pe ea, care e bine mersi în capitala Ucrainei.

            Există un noian de date şi informaţii mai vechi şi mai noi, succedate în cascadă, despre  acest cuplu legal constituit dintre un domn englez şi o doamnă de origine chineză, despre care eu scriu şi public, săptămânal, în agenţiile internaţionale de presă, precum şi în presă scrisă română, de aproape un an de zile.  Sunt informaţii care mai de care mai controversate şi care pun serioase semne de întrebare celor care au regimentat şi înfăptuit actul  justiţiei în acest dosar, mai exact Justiţia engleză, atât de corectă şi de curată. În următoarele episoade am să dau publicităţii noi documente şi mărturii ale altor 4 (patru) martori, date în faţa organelor engleze şi româneşti, la sediul Poliţiei Capitalei – Bucureşti, care relevă foarte clar şi explicit că numita Li Hua Cao este vie şi îşi trăieşte viaţa după cum doreşte, în timp ce soţul ei legitim, Robert Ekaireb, condamnat pe viaţă, zace, în regim de recluziune totală, într-o închisoare de maximă siguranţă în apropiere de Londra. Şi asta după ce chiar organele judiciare constată recunoaşterea cu exactitate de către martori a mai multor poze cu doamna Li Ekaireb, mama băiatului lui Robert.

            Ce pare de neînţeles este faptul că nici Poliţia, nici Parchetul, dar nici apărarea lui Robert, nu au folosit aceste probe, zdrobitoare într-un anume fel, Judecătorul instanţei fiind pus să judece de fapt doar nişte probe indirecte.

 

In acest episod vă prezentăm declaraţia celui de al doilea martor, respectiv BARBU IONUŢ CRISTIAN :

 

DECLARAŢIE

Declaraţie a martorului Barbu Ionuţ Cristian în data de 11-08-2014 în faţa organelor de poliţie londoneze:

 

Întrebare: Vorbiţi limba engleză?

            Răspuns  :  Nu.

(După o discuţie cu traducătorul, martorul este de acord să continue cu acesta, afirmând că nivelul de traducele este bun)..

 

            Î :  Numele dumneavoastră aşa cum este trecut în acte.

            R:  Barbu Ionuţ Cristian.

 

            Î :  Adresa aşa cum este trecută în acte.

            R:  Str.Codrii Neamţului nr.13, bloc nb1, ap.194

 

            Î :  Numărul dvs. personal (cnp)

            R:  1821216150449.

 

            Î :  Doriţi ca acest interviu să se desfăşoare în prezenţa unui avocat?

            R:  Nu.

 

            Î :  De cât timp o cunoaşteţi pe numita Li Hua Cao?

            R:  Din anul 2009.

 

            Î :  În ce condiţii aţi cunoscut-o pe această doamnă?

            R:  A fost amanta lui Musa (nume cu care este cunoscut Albei Ionel Cornel în anumite cercuri) şi am văzut-o în mai multe rânduri în Germania, Spania, Ungaria şi alte ţări în Europa.

 

            Î :  Dacă vedeţi poze, o puteţi recunoaşte?    

R:  Da.

(Martorului i se arată 16 fotografii, din care recunoaşte un număr de 6, dar specifică faptul că este mai grasă şi poartă ochelari. Poliţia din Anglia/Londra ne confirmă că a recunoscut corect imaginile).

 

            Î :  Il cunoaşteţi pe Rashid?

            R:  Nu.

 

            Î :  Aţi fost plătit pentru a da aceste declaraţii?

            R:  Nu.

 

            Î :  Ştiţi că declaraţia falsă se pedepseşte?     

R:  Da.

 

            Î :  Vă asumaţi aceste declaraţii în faţa unui tribunal în Anglia?

            R:  Da.

 

            Î :  Conform legilor din România, trebuie să juraţi cu mâna pe Biblie că spuneţi adevărul.

            R:  Jur. 

(Martorul a jurat cu mâna pe Biblie).

 

            Î :  Consideraţi că aţi fost forţat în vreun fel să daţi aceste declaraţii?

            R:  Nu.

 

            Î :  Aveţi ceva împotriva felului în care s-a desfăşurat acest interviu sau a felului în care s-a adresat cel care v-a intervievat?

            R:  Nu.

 

           

Barbu Ionuţ Cristian:  Declar pe răspunderea mea că tot ceea ce este scris sunt cuvintele mele şi este adevărul şi numai adevărul şi mi s-a adus la cunoştinţă faptul că declaraţia mincinoasă se pedepseşte.

 

 

  Data:                                                                                                 Numele complet şi semnătura:

 

  16-08-2014                                                                            BARBU IONUŢ CRISTIAN

                                                                                                          ss/indescifrabil

 

 

 

 

 

În numerele următoare vom prezenta declaraţiile celorlalţi martori.

 

 

                                                                             PREŞEDINTE FONDATOR OADO

                                                                                      Prof.univ.dr.(av.) Florentin SCALEŢCHI