Publicat: 16 Noiembrie, 2015 - 12:18

La apelul internaţional lansat de Agenţia de presă AMOSNEWS, am fost contactaţi de un anume domn, Eduard Kryhan, din Kiev-Ucraina, care susţine că a întâlnit-o pe aşa-zis dispăruta soţie legitimă a domnului Robert Ekaireb, doamna Li Hua Cao. Iată ce ne declară acest domn respectabil, inginer de profesie, cunoscător a nenumărate limbi străine, inclusiv limba română, dar care a lucrat ca reprezentant al emigranţilor portughezi în Ucraina:

Răspuns la întrebări – traducere de engleză

  1. Întrucât vreau să știu ce se întâmplă în lume, recent, dorind să citesc știri din România, am deschis site-ul http: //www.libertatea.ro, http: //www.amosnews.ro. La ultimul site am văzut fața unei persoane de cetăţenie străină, pe care o văzusem la Kiev. Un cuplu a revizitat site-ul si m-a asigurat că aceasta este exact Lucinda (Lucy).
  2. Anul trecut, cam pe la sfârșitul lunii august, am întâlnit-o la o staţie de taxi, nu departe de showroom-ul AVEO de la Kiev. Am auzit-o întrebând, în limba engleză, cum poate să ajungă la gară. Din moment ce nimeni nu a fost atent la ea, am întrebat-o, în limba engleză, care este problema.  Chiar nu pot înțelege de ce Li Hua Cao s-a prezentat cu numele de Lucinda (Lucy).  Întrucât eu aveam drum spre gară, am convenit să o duc la destinaţie. Am intrat în conversație cu ea si mi-a spus că vine din China, că are un frate în Danemarca. Mi-a mai spus că vrea să se căsătorească aici, în Ucraina, dar nu știe cum trebuie să procedeze şi ce fel de documente sunt necesare pentru asta. Am început să îi spun tot ce ştiu despre ceea ce este necesar și modul în care trebuie să se înregistreze. Când mi-a arătat documentele, mi-a spus că nu are certificatul de naștere. Tot atunci mi-a arătat un pașaport canadian. Nu-mi amintesc numele, ci doar prenumele de Lucinda. Acest lucru, adică susţinerea ei că a venit din China dar mi-a arătat un paşaport canadian, m-a făcut să mă gândesc că minte.
  3. Îmi amintesc că avea o expresie a feţei crispată, parcă măcinată de griji şi oboseală.  Mică de statură, circa 150-160 cm., cu  păr închis la culoare, tunsă scurt, părea, cum s-ar spune, un băiețoi.
  4. Da, desigur. Vreau să ajut. 
  5. Am întâlnit-o doar o dată.
  6. Din păcate, nu știu unde se află acum.
  7. Dacă mai aveți întrebări ori nu s-a înţeles ceva, vă rog să-mi spuneţi.

Informaţie de ultimă oră:

Numitul Albei Ionel a contactat OADO, cerând drept la replică, prilej cu care a acceptat să răspundă la întrebările noastre şi să facă unele lămuriri la situaţia de fapt.

(Va urma)

Format: