Publicat: 24 Octombrie, 2019 - 11:29
Share

KineDok este un program internaţional de distribuţie alternativă pentru filmul documentar, care se desfăşoară în şapte ţări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociaţia One World România, în strâns parteneriat cu festivalul de film.

Fiecare ţară contribuie la catalogul comun cu unele dintre cele mai interesante documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de localităţi din toate cele şapte ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Un obiectiv important al proiectului este acela de a diversifica şi extinde lanţul de distribuţie dincolo de sălile de cinema, organizând proiecţii în orice spaţiu unde vizionarea unui film are potenţialul de a deveni o experienţă comunitară (galerii, muzee, baruri, biblioteci, case de cultură etc.).

Sâmbătă, 26 OCTOMBRIE, de la ora 12,00 vă invităm, la sediul central al muzeului, să urmărim împreună filmul francez FIECARE ZID E O POARTĂ.

"Când aveam şapte ani, mama era magică: putea fi prezentă simultan în două locuri diferite". Aşa începe povestea Elitzei Gueorgueiva despre istoria trăită în faţa televizorului, la graniţa dintre două lumi: Bulgaria comunistă şi lumea incertă care i-a urmat. Fiica unei jurnaliste de televiziune care produce o emisiune culturală începută în comunism şi extinsă în anii '90, regizoarea montează secvenţe de arhivă din emisiunile mamei, pe care le dublează cu un comentariu subiectiv-nostalgic pe marginea televiziunii ca mediu-document al istoriei şi al şocului trăit de bulgari după prăbuşirea regimului comunist. Rezultatul e un eseu de râs şi plâns pe marginea unui proces istoric ireversibil.

ORGANIZATOR LOCAL: Muzeul "Vasile Pârvan"

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociaţia One World Romania
 

Tag-uri Institutii: