Publicat: 4 Mai, 2018 - 15:25
Share

Focul violent s-a extins cu repeziciune și a cuprins 3.500 de metri pătrați. Zeci de ore pompierii au încercat să stingă incendiul și au folosit sute de tone de apă. Și acum mai sunt focare care ard mocnit.

Focul care ardea mocnit le-a dat mari bătăi de cap pompierilor. Flăcările au cuprins o porțiune de aproximativ 3500 de metri pătrați, iar pompierii au folosit peste 400 de tone de apa.

La doar câteva sute de metri de rampa de gunoi locuiesc mai multe familii, care își câștigă existența din colectarea selectivă a deșeurilor.

Viața oamenilor nu a fost pusă în pericol. În ultima lună, rampa de gunoi de la Pata Rât s-a aprins de trei ori.

La câteva ore de la izbucnirea incendiului, prefectul a constituit comitetul pentru situații de urgența al județului.

S-a ajuns la concluzia că una dintre principalele cauze este autoaprinderea. Specialiștii spun că autoaprinderea apare în urma acumulării unui așa numit gaz de depozit.

În ultima perioadă, s-a constatat că din 22 de incendii, 11 au fost provocate în urma unor acte intenționate, pentru care s-au întocmit dosare penale.

Problema ar putea fi rezolvată prin transbordarea resturilor menajere la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor. Acesta nu a fost însă inaugurat, deși termenul de finalizare a fost depășit.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: