Publicat: 24 August, 2017 - 16:47

Începând cu luna aceasta, buzoienii au acces la plata facturilor de apă potabilă și canalizare emise de Compania de Apă Buzău, direct de pe smartphone, prin portofelul digital mobilPay Wallet, dezvoltat de NETOPIA mobilPay, cel mai mare procesator de plăţi electronice din România. 
Potrivit datelor disponibile, peste 60.000 de buzoieni vor putea accesa noua metodă de plată a facturilor de apă, comod și simplu, direct de pe smartphone. Aceasta se întâmplă în urma unui parteneriat încheiat între NETOPIA mobilPay și Compania de Apă Buzău, operatorul regional al serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare din județul Buzău. 

Lansată în 2013, mobilPay Wallet este prima soluţie de plată 100% mobilă de pe piaţa locală, recunoscută şi premiată inclusiv de comunitatea tech din Silicon Valley. Aplicaţia este disponibilă gratuit în App Store şi Google Play şi poate fi folosită instant, odată ce utilizatorii îşi confirmă cardul în mobilPay Wallet. În cazul clienților Companiei de Apă Buzău, aceștia primesc lunar o notificare pe smartphone, prin intermediul aplicației, la momentul emiterii unei noi facturi și o pot achita instant cu portofelul digital, fără a depinde de o factură tipărită, de calculator sau de o locație. În plus, odată ce factura este adăugată în aplicație, clienții pot vizualiza oricând situația sumelor de plată.
 
„Inovaţia are un impact major atunci când reuşim să o materializăm în servicii simple, cu care cetăţeanul se întâlneşte zi de zi, nu doar pe magazinul online preferat. Faptul că buzoienii îşi pot achita facturi ca cele de apă curentă printr-un simplu click, fără cash, fără card, de pe telefon, este un lucru cu adevărat inovator. Salutăm şi sprijinim astfel de iniţiative şi considerăm Compania de Apă Buzău un exemplu pentru toţi furnizorii de servicii care îşi respectă clienţii”, declară Antonio Eram, CEO şi Fondator NETOPIA mobilPay, compania care dezvoltă aplicaţia mobilPay Wallet.  
Datele NETOPIA arată că, în ultimele 12 luni, valoarea plăților făcute prin aplicația mobilPay Wallet depăşeşte un milion de euro, fiind de trei ori mai mare față de cea înregistrată anul precedent. De asemenea, suma medie achitată cu portofelul digital mobilPay Wallet a ajuns în ultimul an la 90 de lei.  

„Introducerea plății cu portofelul digital reprezintă un pas important pentru noi în încercarea de a le oferi clienților accesul la servicii de calitate, aliniate noilor tendințe în materie de tehnologie. Şi iată că acum, cu ajutorul mobilPay Wallet, le punem la dispoziție buzoienilor cea mai accesibilă și rapidă modalitate de plată a facturii la apă”, consideră purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă S.A. Buzău.
Aplicația mobilPay Wallet a fost lansată în martie 2013 și poate fi descărcată gratuit, din Google Play sau App Store, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS și Android. Aceasta poate fi folosită pentru a efectua diverse tipuri de plăţi în toate domeniile de interes: facturi, reîncărcări, transport, benzinării, restaurante și supermarketuri.

Despre Netopia mobilPay și primul portofel digital, mobilPay Wallet
NETOPIA mobilPay este cel mai mare procesator de plăţi electronice de pe piaţa locală, companie 100% românească, bazată pe inovaţie de top şi tehnologie de ultimă generaţie. Peste 4.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile NETOPIA: plăţi mobile sau prin intermediul automatelor cash, tranzacţii prin SMS sau direct carrier billing cu operatorii mobili, cu carduri bancare sau Bitcoin.
În 2013, compania a lansat avangarda plăţilor mobile, offline şi online, mobilPay Wallet. Aplicaţia este cea mai premiată soluţie de plată din România şi primul produs tech românesc premiat şi consacrat în Silicon Valley. Este o soluție complet gratuită pentru utilizatori, iar plățile se fac instant din aplicație sau prin scanarea codurilor QR. Fiecare plată este securizată, iar utilizatorii mobilPay Wallet achită inteligent, în mii de locuri, online sau offline: la casele de marcat Carrefour, Selgros, Billa şi Cora, facturi de telefonie, internet și TV (Orange, Telekom, Vodafone, UPC), reîncărcarea de cartele prepaid, transport public în diferite orașe ale țării, parcări, rovinietă, taxă de pod Fetești, întreţinere la bloc sau restaurante. De asemenea, consumatorii pot achita produse şi servicii la peste 4.000 de comercianți online, totul printr-o simplă scanare de QR, fără a mai completa formulare cu datele de card în procesul de checkout.
Anul acesta, aplicaţia a primit inclusiv distincţia „Cel mai bun produs fintech”, în cadrul Global Startup Awards, etapa locală, după ce a fost numită, gradual: „Premiera anului în offline” în cadrul Galei No Cash în 2015, premiera anului la categoria „Soluţii de plată nebancare” tot în cadrul Galei Nocash 2014, şi a obţinut, tot în 2014, primul loc la Mobile Awards România, la categoria Payment.