Publicat: 8 Iulie, 2020 - 13:17
Share

Pasaj rutier suprateran de 140 m lungime peste Şoseaua Berceni

Primăria Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti continuă să investească în infrastructura rutieră, domeniu neatins în Sectorul 4 până în urmă cu 4 ani.

După lărgirile bulevardelor de la două la patru benzi, ceea ce a dus la decongestionarea traficului în mai multe zone din sector, administraţia locală va construi un pasaj rutier suprateran într-una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Sectorul 4.

Cu o lungime de 140 de metri, pasajul rutier suprateran va fi construit la intersecţia străzii Sergent Ion Iriceanu cu strada Turnu Măgurele. Practic, noua construcţie va supratraversa Şoseaua Berceni.

Odată cu realizarea acestui proiect de mare anvergură atât pentru locuitorii sectorului 4, cât şi pentru cei aflaţi în tranzit, Primăria Sectorului 4 doreşte ca traficul în zonă să se desfăşoare în condiţii decente, astfel încât oamenii să nu mai piardă minute în şir în trafic, dar şi să reducă poluarea în zona de sud a Capitalei. Asta în condiţiile în care, aşa cum o arată cifrele, creşterea vitezei de deplasare a vehiculelor înseamnă mai puţine noxe eliberate în atmosferă decât dacă acestea ar staţiona la semafor şi în plus, odată cu construcţia pasajului, întreaga suprafaţă adiacentă va fi amenajată cu spaţii verzi.

Totodată, noul pasaj va contribui la închiderea facilă a inelui median de circulaţie al Capitalei, mai ales în condiţiile în care problemele legate de pasarela ce traversează râul Dâmboviţa, la graniţa dintre Sectorul 4 şi Sectorul 3, au fost rezolvate, urmând ca obiectivul să fie dat în folosinţă în perioada următoare.

Construcţia pasajului, care va avea 140 de metri lungime şi 15 metri lăţime, va costa în jur de 57 de milioane de lei, lucrările urmând să înceapă în toamnă.

Trebuie menţionat faptul că datorită investiţiilor în infrastructură, lucru omis în ultimii 30 de ani, Sectorul 4 a devenit zona cea mai căutată atât pentru înfiinţarea de noi afaceri, cât şi pentru achiziţia de locuinţe la preţuri decente.