8 august 2022

Un nou protest autorizat în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În condiţiile în care a fost atinsă borna de 4 luni de la începutul războiului la scară largă al Kremlinului împotriva Ucrainei, Asociaţia „21 Decembrie 1989” organizează sâmbăta, 25 iunie, începând cu ora 18, un nou protest autorizat în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Rusia comite atrocităţi în masă în estul şi sudul Ucrainei, folosind în proporţie covârşitoare rachete învechite, sovietice, cu un nivel de precizie scăzut, civilii fiind principalele victime.

Mai multe bătălii-cheie se dau momentan în Severodonetsk, în partea de est, respectiv la Mykolaiv, în sud, unde ruşii trimit rafale de rachete pregătindu-şi terenul către Odesa pentru a lăsa Ucraina fără ieşirea la Marea Neagră şi pentru a putea viza ulterior inclusiv Republica Moldova.

În cele 4 luni de război, Asociaţia „21 Decembrie 1989” a organizat 16 proteste în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, la care au participat şi mii de refugiate ucrainene.

Refugiatele ucrainene vor transmite de data aceasta următoarele mesaje:

– Nu permiteţi judecarea eroilor de la Mariupol
– Transmiteţi mesaje către întreaga omenire pentru a pune presiune pentru eliberarea soldaţilor ucraineni ţinuţi în captivitate
– Interpelaţi organizaţiile internaţionale în legătură cu condiţiile în care stau soldaţii ucraineni aflaţi în captivitate şi puneţi accentul pe aplicarea Convenţiei de la Geneva
– Eroii ucraineni nu vor uita sprijinul pe care-l acordaţi

Nu în cele din urmă, salutăm prezenţa primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, la concertul caritabil „Life Will Win !”, destinat spitalelor ucrainene şi care s-a desfăşurat pe 18 iunie în Piaţa George Enescu din Bucureşti, însă reiterăm solicitarea către acesta şi restul factorilor de decizie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti de a iniţia şi adopta proiectul ce vizează schimbarea numelui străzii pe care se afla Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti din Bulevardul Kiseleff în „Apărătorii Ucrainei”.

Veniţi să fim solidari pentru a apăra pacea şi independenţa Ucrainei !

Adunarea publică se desfăşoară sub sloganul „STOP PUTIN ! STOP RUSSIA ! STOP WAR !”, acţiune pentru care deja şi-au anunţat susţinerea şi participarea Asociaţia Forumul Civic Românesc, Fundaţia „Ioan Bărbuş”, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România şi RePatriot, alături de vecinii noştri ucraineni refugiaţi în ţara noastră.

Vă aşteptam !

Glorie Ucrainei !
Glorie României !

Asociaţia „21 Decembrie 1989”
Preşedinte
Teodor Mărieş

Sursa foto romania tv