16 octombrie 2021

Un nou sezon din Caravana Metropolis – cinema la Braşov

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Caravana Metropolis – cinema în aer liber se întoarce astăzi în Piaţa Sfatului din Braşov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincţii importante la festivaluri de film internaţionale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite până pe 26 septembrie, de la ora 20:00, în spaţiul de proiecţie amenajat în centrul Braşovului. Intrarea la proiecţii este liberă.

Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni şi un ecran gonflabil de 120 mp, Caravana Metropolis- cinema în aer liber oferă o calitate a proiecţiei întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul şi-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european şi de filmul de autor, în general.

Evenimentul aduce anul acesta pe marele ecran 6 filme noi în Selecţia oficială – program care în fiecare an reuneşte cele mai apreciate filme lansate în ultimul an, laureate la BAFTA, Berlin, Veneţia sau la Premiile Oscar.

Programul de la Braşov este:

21 septembrie, 20:00 – ANOTHER ROUND/ ÎNCĂ UN RÂND (regia: Thomas Vinterberg, cu: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Magnus Millang, N15, 115 minute, comedie, dramă, Danemarca, Suedia), câştigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film străin, nominalizat la Globurile de aur, câştigător al premiului BAFTA pentru Cel mai bun film în limbă străină şi cu 3 nominalizări BAFTA pentru Cel mai bun actor, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun regizor.

Sinopsis: Patru prieteni, cu toţii profesori la liceu, decid să pună în practică teoria unui psiholog norvegian conform căreia oamenii s-ar fi născut cu un deficit de alcool în sânge şi că un consum moderat ne deschide minţile, ne face mai creativi şi mai relaxaţi. Fiecare dintre ei acceptă provocarea cu o rigoare aproape ştiinţifică, sperând că le va face viaţa mai bună. Deşi, la început, rezultatele sunt încurajatoare, situaţia scapă rapid de sub control.

Trailer: https://youtu.be/bj8Jmz_srDg

22 septembrie, 20:00 – UNDINE (regia: Christian Petzold, cu: Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree, Jacob Matschenz, AP12, 91 minute, dramă, dragoste, Germania, Franţa), câştigător al Ursului de Argint pentru cea mai buna actriţă şi al Premiului FIPRESCI la Berlinale în 2020 şi al Premiului pentru Cea mai bună actriţă la European Film Awards.

Sinopsis: Undine lucrează în Berlin ca istoric şi ghid. Are un mic apartament în Alexanderplatz, este licenţiată în istorie şi lucrează ca freelancer. Dar viaţa ei în oraşul modern ascunde un secret ce are la bază un mit străvechi: dacă omul pe care îl iubeşte o trădează, trebuie să îl ucidă şi să se întoarcă în apele din care se trage. Atunci când iubitul ei Johannes o părăseşte pentru o altă femeie, Undine crede că nu are de ales, până când îl întâlneşte pe Christoph, un scafandru industrial, de care se îndrăgosteşte în mod neaşteptat.

Trailer: https://youtu.be/HD0ABeBzx3U

23 septembrie, 20:00 – ADEVĂRUL / LA VERITE (regia: Hirokazu Koreeda, cu: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, AP12, 106 minute, dramă, Franţa, Japonia), film în competiţie la Festivalul de Film de la Veneţia în 2019.

Sinopsis:”The Truth” spune povestea unei dive ce are parte de toată iubirea şi admiraţia bărbaţilor, dar care are o relaţie complicată cu propria fiică. Atunci când Fabienne (Catherine Deneuve) îşi publică memoriile, Lumir (Juliette Binoche) se întoarce de la New York la Paris împreună cu soţul (Ethan Hawke) şi copilul său. Întâlnirea dintre mamă şi fiică devine rapid o confruntare: adevăruri ascunse şi resentimente nedeclarate ies la suprafaţă.

Trailer: https://youtu.be/LoNoOn6c0gA

24 septembrie, 19:00, cei mai mici spectatori ai Caravanei Metropolis- cinema în aer liber vor putea asista la Spectacolul Teo Magic Show cu actorul Costin Teodorescu, alias Teo, un om de spectacol prin excelenţă şi un magician cu experienţa sutelor de show-uri în ultimii 10 ani

ora 20:00 – TRADUCĂTORII / LES TRADUCTEURS (regia: Regis Roinsard, cu: Sidse Babett Knudsen, Eduardo Noriega, Olga Kurylenko, N15, 105 minute, mister, thriller, Franţa, Belgia), film în competiţie la Festivalul de Film de la Veneţia în 2019.

Sinopsis: Izolaţi într-un buncăr de lux, fără posibilitatea de a avea contact cu exteriorul, nouă traducători se reunesc pentru a lucra la ultima parte a unei trilogii de mare succes internaţional. Atunci când primele 10 pagini ale manuscrisului top secret sunt publicate pe internet şi un hacker anunţă că dezvăluie şi restul dacă nu i se plăteşte o sumă colosală, o întrebare obsedantă bântuie grupul: de unde s-au scurs informaţiile?

Trailer: https://youtu.be/MBRnMFe9A6E

25 septembrie, 19:00, Atelierul de musicoterapie susţinut de Metoda Totem include activităţi de musicoterapie, training şi dezvoltare personală, educaţie nonformală şi promovează concepte precum educaţia emoţională, leadership-ul, atitudinea nediscriminatorie, toleranţa, lucrul în echipă, fairplay-ul, spiritul civic şi comunitar, prin utilizarea instrumentelor de percuţie de origine amerindiană, africană şi asiatică împreună cu metafora ca element central în activităţile desfăşurate.

20:00 – ALI(E)NARE / FALLING (regia: Viggo Mortensen, cu: Viggo Mortensen, Lance Henriksen, Sverrir Gudnason , N15, 112 minute, dramă, UK), film în competiţie la European Film Awards şi câştigător al Premiului pentru Cel mai bun film la Festivalul de film de la San Sebastian şi al Outstanding Achievement in Picture Editing – Feature Film, Directors Guild of Canada, 2020.

Sinopsis: Debutul în regie al cunoscutului actor Viggo Mortensen aduce pe ecrane povestea a două generaţii ce nu pot exista una fără alta: tată şi fiu, trecut şi prezent, răni deschise şi moduri diferite de a vedea viaţa. John (Viggo Mortensen) locuieşte cu partenerul său Eric şi fiica lor adoptivă în sudul Californiei. Atunci când bătrânul său tată Willis (Lance Henriksen) vine în Los Angeles, cele două lumi diferite ale acestora se întrepătrund. Între conflict şi acceptare, cu situaţii amuzante sau crunte, vieţile lor nu mai pot continua în acelaşi ritm.

Trailer: https://youtu.be/fk8IPWfaxVQ

26 septembrie, 20:00 – CUIBUL / THE NEST (regia: Sean Durkin, cu: Jude Law, Carrie Coon, N15, 107 minute, dramă romantică, UK, Canada), câştigător al Critics Award, Grand Special Prize, Revelations Prize, Deauville Film Festival, 2020.

Sinopsis: Rory este un antreprenor ambiţios care îşi aduce soţia americană şi copiii în ţara lui de origine, Anglia, pentru a explora noi oportunităţi de afaceri. După ce îşi abandonează liniştitul cămin din suburbiile americane, familia este aruncată în nebunia anilor ’80 din Marea Britanie, iar noua lor viaţă prea scumpă într-un conac englezesc ameninţă să le destrame familia.

Trailer: https://youtu.be/svq5OzzT7s4

Evenimentul îşi propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor şi urmăreşte să atragă publicul larg către filmele de autor.

„Caravana Metropolis- cinema în aer liber” este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, proiect finanţat din bugetul Municipiului Braşov, membru al reţelei „Europa Cinemas” şi are ca parteneri: Radio Guerrilla, Music Channel, AGERPRES, Caţavencii, spotmedia.ro, Zile şi Nopţi, PRwave, IQads, Ziarul Metropolis, Iqool, LiterNet.ro, The Institute, Observator Cultural, Aarc.ro, filme-carti.ro, movienews.ro, SMARK, Monitorul Expres, La pas prin Braşov, Ilovebrasov.ro, danielurda.ro, NewsBV, Braşovul tău, Radio Braşov, Mix TV, stiripozitive.com.

Detalii despre filme, programul complet şi regulament pot fi găsite pe site-ul www.cinemainaerliber.ro.

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, în condiţii de pandemie. De aceea, accesul în spaţiul de eveniment se face cu respectarea măsurilor în vigoare, de protecţie împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi este condiţionat de efectuarea triajului observaţional, dar şi de prezentarea unuia dintre următoarele documente: dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, care să releve faptul că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; dovada că persoanele care doresc să participe la eveniment se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.