27 septembrie 2022

Un nou stadion: 30.000 de locuri și o investiție de 122 de milioane de euro

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Timișoara va avea un nou stadion, de 30.000 de locuri, care va putea găzdui meciuri începând cu 2025.

Anunțul a fost făcut de Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, care a anunțat și la ce sumă se va rdica această investiție: 122 de milioane de euro cu TVA vor plăti autoritățile locale pentru noua ”bijuterie” de pe Bega.

„Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene.

Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost. Atașat vedeți randarea acesteia.

Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național.

Se nasc noi legende în tenis! A început sezonul pe iarbă, hai în Digi Online să vezi WTA Nottingham, zilnic, numai pe Digisport 2!

Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului.

Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului”, a scrie Nica, pe pagina de Facebook.

Actualul stadion ”Dan Păltinișanu” din Timișoara are o capacitate de 32,972 de locuri și, în prezent, se află într-o stare avansate de degradare.

Acesta a fost inaugurat în 1963 și a fost renovat în 1985, 2002 și 2008.