21 septembrie 2021

Un oraș din China se închide din cauza pandemiei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Criza Covid-19 revine în China! Autorităție au decis să închidă un întreg oraș, de teama unei noi pandemii puternice în regiune. Chinezii au instaurat cele mai dure măsuri în lupta cu Sars-Cov-2. Interesant e faptul că agențiile de presă relatează despre o nouă mutație a virusului.

Prin decizia autorităților din provincia Yunnan din sud-vestul Chinei, toate punctele de ieșire și intrare în orașul Ruili de la granița cu Myanmar au fost închise de joi din cauza răspândirii infecției cu coronavirus, relatează presa locală, citată de agenția INTERFAX.

Primarul din Shang Labian a anunțat că toate cele opt puncte erau complet închise pentru intrarea și ieșirea din Ruili și că a fost introdus un regim de izolare a locuințelor.

Potrivit acestuia, o tulpină mutantă a virusului se răspândește în oraș, răspândirea acestuia se desfășoară într-un ritm ridicat.

Oficialul a menționat că, pentru a „garanta siguranța întregii țări, Ruili a adoptat cel mai strict, decisiv și bazat științific program” pentru a preveni răspândirea infecției.

După cum sa raportat, din cauza creșterii rapide a cazurilor interne de infecție cu coronavirus în Ruili, autoritățile au introdus deja măsuri stricte de carantină. Deci, de la ora 00:00 miercuri, toate afacerile și agențiile guvernamentale au fost închise, cu excepția spitalelor, farmaciilor și magazinelor esențiale, cum ar fi magazinele alimentare.

Până când orașul a fost complet închis de joi, călătoriile neforțate de la Ruili au fost interzise. Pentru a părăsi orașul în caz de urgență, este necesar ca locuitorii să prezinte un test de coronavirus negativ și să justifice călătoria.

Majoritatea celor infectați în timpul noului focar de răspândire a virusului sunt cetățeni din Myanmar. Ruili este implicat activ în comerțul transfrontalier. În acest sens, autoritățile au decis să înăsprească controalele la frontieră.

Comitetul provincial de sănătate a declarat miercuri că 15 noi cazuri au fost identificate în oraș marți, în comparație cu șase cazuri în ultimele două zile.

Cu toate acestea, judecând după datele Comitetului de Stat pentru Sănătate din China, măsurile de carantină dau rezultate: doar două cazuri interne de infecție au fost detectate miercuri în Ruili.

Focarul anterior de infecții interne din Ruili a avut loc în martie anul acesta.