27 noiembrie 2021

Un pensionar de 90 de ani din Bucureşti îşi donează economiile pentru dotarea Maternităţii din Sibiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un pensionar din Bucureşti, originar din Com. Ludoş, jud. Sibiu, în vârstă de 90 de ani, a făcut un gest de solidaritate fără precedent, pentru a-i ajuta pe medicii din Sibiu să trateze şi să salveze nou-născuţii cu patologii complexe. Astfel, din donaţia de 100.000 de lei pe care domnul Ioan Muţiu a făcut-o pentru programul de combatere a mortalităţii infantile, Organizaţia Salvaţi Copiii România dotează.
Maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu cu un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu 8 canale, necesar pentru monitorizarea activităţii cerebrale a nou-născuţilor. Valoarea totală a echipamentului este de 128.342 de lei.
Echipamentul medical oferă medicilor capacitatea de a realiza evaluări mult mai precise, cuantificabile neurologic şi o mai bună urmărire a progresului micilor pacienţi, ceea ce poate face diferenţa, mai ales în cazul celor născuţi înainte de termen.
Gestul de solidaritate al pensionarului în vârstă de 90 de ani capătă o şi mai mare însemnătate cu cât vine într-o perioadă dificilă pentru sistemul medical din România. „Într-un context social complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriaşă, gestul de empatie fără precedent al acestui binefăcător, domnul Muţiu, nu poate fi decât contagios. Îi suntem recunoscători, este o lecţie de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital!”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.
În 2021, la Maternitatea sibiană au venit pe lume 2.185 de nou-născuţi, dintre care peste 400 prematuri. În 2020, s-au înregistrat peste 3.000 de naşteri, dintre care peste 300 premature, iar 334 de copii au fost îngrijiţi în secţia de Terapie Intensivă neonatală.
„Aparatul permite monitorizarea activităţii cerebrale a nou-născuţilor la termen şi prematuri, ajutând în principal la diagnosticarea convulsiilor neonatale, dar şi la identificarea leziunilor cerebrale asociate diferiritelor complicaţii ale afecţiunilor perinatale, stabilirea gradului de maturitate cerebrală, identificarea impactului unor terapii asupra funcţionalităţii creierului şi monitorizarea terapiei anticonvulsivante”, a precizat dr. Livia Ognean, şeful Secţiei de Neonatologie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

#INVESTIŢIE ÎN VIAŢĂ cu 20% din impozitul pe profit

Companiile pot investi în viaţa nou-născuţilor care au nevoie de îngrijire medicală urgentă şi performantă prin încheierea unui contract de sponsorizare pe care îl pot trimite catre sustinator@salvaticopiii.ro, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar.

CONTEXT
În 2021, Organizaţia Salvaţi Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile şi în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei. În prima parte a anului, a fost accelerată dotarea a 20 de unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro.

Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în judeţul Mureş, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi Spitalul Clinic de Urgenţă Mureş, în Bucureşti, la Maternitatea Bucur, în judeţul Mehedinţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin şi în jud. Tulcea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea.

Totodată, printr-un record de solidaritate socială, Salvaţi Copiii România a reuşit să achiziţioneze două ambulanţe de uz pediatric şi să demareze lucrările de reparaţii ale sistemului permanent de energie de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Tot aici a ajuns aparatură medicală de ultimă generaţie, necesară diagnosticării acurate şi tratamentului de calitate. De asemenea, pentru a oferi mamelor un mediu cât mai curat şi copiilor un mediu steril, a fost renovată şi modernizată secţia OG1 a Maternităţii Polizu

Ştefania Mircea, coordonator program reducerea mortalităţii infantile Salvaţi Copiii

*** Despre Organizaţia Salvaţi Copiii:
De 31 de ani, Salvaţi Copiii România construieşte programe sociale, politici publice şi practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza şi complexitatea proiectelor la nivel naţional fac din organizaţie o instituţie socială esenţială, al cărei rol este medierea între societate şi autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvaţi Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluţii concrete pentru protejarea şi sprijinirea copiilor vulnerabili, şi a militat, în acelaşi timp, pentru o colaborare viabilă cu autorităţile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvaţi Copiii şi-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităţilor publice, în aşa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor.

Totodată, organizaţia a reuşit să creeze reţele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilităţii sociale a companiilor şi a societăţii, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supravieţuire, educaţie, protecţie şi participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. Peste 2.570.000 de copii au fost implicaţi în programele şi campaniile Organizaţiei Salvaţi Copiii.