Publicat: 7 Noiembrie, 2017 - 15:42

 Cu fiecare ieșire în public și declarație pe care o face, dl.Iohannis confirmă la modul strălucit că n-are ce căuta în funcția pe care o deține. Demonstrând o mediocritate desăvârșită indiferent de domeniul în care se amestecă, dl.Iohannis calcă sistematic pe câte-o coajă de banană care-l aruncă în tot felul de străchini.

            Ultimul excurs filosofico-ideologic la  care profesorul de Fizică s-a încumetat să recurgă a fost cel prin noua politică fiscală pe care guvernul câștigător în alegeri preconizează s-o aplice. Într-o conferință de presă organizată săptămâna trecută, dl.Iohannis ne explica de la pupitrul prezidențial tot felul de scheme și calcule improvizate de chibiții de pe-acolo, a căror concluzie era că toată tevatura provocată de guvern se va solda cu o creștere de 3 lei a salariilor!...Nu intru în detalii și nici în demonstrații care-i fac pulbere toate raționamentele. Dl președinte are circumstanța că habar n-are ce-nseamnă economia reală. O viață întreagă a fost numai „la primire” - de la stat și de la chiriași – și nu prea știe cum se produc banii într-o firmă. Măcar din acest acest de vedere ar fi trebuit să aibă pudoarea să se abțină în a da verdicte despre economie. Cu părerea poate să-și dea, ca orice om, dar în alte cuvinte și pe alt ton, nu pe picior de război cu un guvern care n-are absolut niciun motiv să-i dea socoteală sau să-i asculte alegațiile.

În declarația de joia trecută a dlui președinte sunt câteva perle antologice; că se introduce o nouă taxă de 2,25% (când de fapt e vorba despre reducerea unora de la 22,5% la 2,25%); că salariile cresc cu 3 lei; că asistăm la o țopăială fiscală; că trimiterea legilor justiției în Parlament este „o procedură viciată”; că desființarea mega-escrocheriei numită „Pilonul II” de pensii „nu e un lucru bun”; că argumentația Guvernului și calculele care arată concluzii favorabile pentru trecerea tuturor contribuțiilor la angajat „sunt cârpeli” etc.

Dar măsura deplină a lipsei de cultură politică și de pregătire democratică și-o etalează dl.președinte atunci când iar se amestecă în ciorba justiției. Despre un document care a răscolit întreg spațiul public – Raportul Inspecției Judiciare despre activitatea DNA – spune pur și simplu că nu l-a citit! El, care are în fișa postului obligația de a veghea la buna funcționare a tuturor instituțiilor statului, nu este interesat ce se întâmplă la DNA! E drept că sunt indicii temeince și supoziții rezonabile că DNA se subordonează unei autorități extra-statale, astfel că indiferența dlui președinte este explicabilă, atribuțiile sale referindu-se doar la instituții care se subordonează Constituției României. Așa se explică de ce nimeni din România nu are atribuții de control asupra DNA, iar șefa instituției, probabil posesoare a unui pașaport al altui stat, are o imunitate și impunitate absolută față de legile și  Constituția României.

Bomboana pe coliva inculturii sale democratice o pune dl.președinte atunci când repetă nonșalant că politicienii nu se bucură de prezumția de nevinovăție. Ci, dimpotrivă, ei sunt cei care trebuie să-și dovedească nevinovăția!... „În politică nu există așa ceva! Dacă este nevinovat, cinste lui, foarte bine, poate să revină în politică, să meargă înainte și să spună: ^domnule, uite, am fost acuzat pe nedrept, dar mi-am dovedit nevinovăția și acum am venit să repar țara^”, afirmă, stupefiant, cel care a fost parașutat într-o funcție care ar trebui să fie un model de gândire și atitudine democratică.

Și, ca să fie tacâmul complet, dl.Iohannis mai trântește una de băune: „discuția despre răspunderea magistraților este una artificială”.

Nu mai dezvolt poziționarea anti-constituțională a președintelui, care abandonează tot timpul regula sfântă a echidistanței și echilibrului în societate, ba pentru a coborî în stradă alături de haștagi, ba pentru a  afirma, ca deunăzi la Ateneu, că „românii bine au făcut că s-au răzvratit”  (în legătură cu niște măsuri fiscale care prevăd, între altele, că și acelor români care s-au răzvrătit li se scade impozitul pe venit de la 16% la 10%!)...

Indiferent cât s-ar mai zbengui dl.Iohannis prin politică și cât de des și-ar mai trânti paltonul de capota mașinii, domnia sa are deja un loc rezervat în istorie: e președintele care a transferat puterea democratică către un Stat paralel, care a impus politica de reînarmare a României la cote ce depășesc perioada răszboiului rece, care a generalizat metodele fostei securități bolșevice prin impunerea celor trei legi Big Brother și care a redus politica națională la una militaristă, totul fiind subordonat „securității naționale extinse” (un concept născut de minți bolnave, pe baza căruia toate instituțiile publice au fost inundate de ură, frică și o suspiciune de sorginte gestapovistă). Acesta este rezultatul confecționării unui președinte de țară de niște consilieri impuși la Cotroceni, ca pe vremea sov-rom-urilor și ARLUS-ului, de serviciile secrete și Partenerul Strategic.

Un președinte de 3 lei!

 

 

 

Format: