Publicat: 29 Martie, 2020 - 12:27
Share
Cum continuă viața în Belarus fără blocaje și restricții - nimeni nu a murit

Belarus, oficial Republica Belarus, cunoscută anterior cu denumirea rusă Byelorussia sau Belorussia, este o țară fără lac din Europa de Est, mărginită de Rusia la nord-est, Ucraina la sud, Polonia la vest și Lituania și Letonia în nord-vest. Capitala sa și cel mai populat oraș este Minsk. Minsk este un oraș al Partidului European în aceste zile.

 
Viața continuă fără blocaje și restricții. Sistemul de sănătate olf de tip sovietic funcționează și funcționează eficient. Odată identificat un COVID-19, persoana va fi internată într-un spital. Poliția va ieși în câteva minute și va ordona tuturor persoanelor identificate să aibă contact să fie internat într-un spital timp de 2 săptămâni.

Izolarea bolnavilor este și ceea ce predică acum orice autoritate din lume, dar pentru multe țări este prea târziu. Abordarea Belarusului pare să funcționeze și este oportună. Țara rămâne productivă și doar 94 de cazuri sunt înregistrate în această țară de 9,5 milioane. Nimeni nu a murit până acum.

Între timp, o ieșire populară este City Pub Crawl Minsk. Acesta este un turneu care a transformat obișnuitul crawl pub-ului într-un adevărat joc de căutare, în care participanții obțin puncte pentru sarcinile de băut finalizate. Iar în finală, câștigătorul care primește cioara este regele petrecerii.

Restaurantele, piețele și centrele comerciale se bucură de oameni din Belarus. Bisericile sunt deschise, iar singurul sfat al președintelui Alexander Lukashenko este să bea o mulțime de vodkas și să transpire totul la saune.

Ca țări din jur au închis frontierele, au închis transportul de pasageri, au interzis evenimentele în masă și s-au mutat eficient în interior.

Liga fotbalului din Belarus joacă, singura din Europa încă pe teren. Teatrele promovează premiere. Forța aeriană efectuează exerciții pe teren. Un târg și o expoziție creștină ortodoxă, Bucuria de Paște, va avea loc în perioada 12-12 aprilie în Capitală, Minsk, cu evenimente pentru familii și copii.Femeile care poartă îmbrăcăminte tradițională din Belarus țin prăjituri la un meci de fotbal duminică din Barysaw, Belarus. 

La 19 martie, Belarusul a numit închiderea frontierei de către cei cinci vecini din Belarus ca fiind inutili și „o prostie absolută și absolută”.

Poate să pară familiară sub lideri autoritari. În președintele SUA, Trump, care a declarat inițial că focarul în Statele Unite a fost „foarte sub control”. Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a numit-o fantezie mediatică și „puțină gripă”, susținând că brazilienii ar putea sări în canalizare și să nu se îmbolnăvească.

Săptămâna trecută, el a menționat avertismentele lui Trump potrivit cărora leacul nu ar trebui să fie mai rău decât boala, ca justificare pentru propriul curs de a menține fabricile și întreprinderile deschise și de a refuza închiderea frontierelor.

„Oamenii lucrează la tractoare. Nimeni nu vorbește despre virus ”, a spus Lukashenko. „Acolo, tractorul va vindeca pe toți.

De asemenea, el a recomandat oamenilor să se spele pe mâini mai des, să ia micul dejun la timp, să ia masa și la cină.

Abia joi, Belarusul a impus o cerință ca străinii care ajung în 14 zile de auto-izolare. Bielorusia a efectuat până acum teste de coronavirus - 24.000 (comparativ cu aproape 250.000 pentru cei 145 de milioane de oameni ai Rusiei) și urmărirea contactelor. De asemenea, Lukashenko a comandat o producție sporită de ventilatoare.

El susține însă că blocarea și închiderea nu funcționează.

Lukashenko era mai îngrijorat de o criză economică iminentă ca urmare a coronavirusului decât virusul însuși. Organizația Mondială a Sănătății a aprobat abordarea autorităților din Belarus privind testarea, urmărirea contactelor și izolarea cazurilor Covid-19 și a contactelor acestora. (eTN)

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: