Publicat: 7 August, 2018 - 13:07
Update: Bilanțul românilor răniți în accidentul de la Bologna a ajuns la trei persoane. Alte două victime au fost identificate

Update: Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, marți, că au fost identificați alți doi români răniți în accidentul de la Bologna, bilanțul ridicându-se astfel la trei persoane.

”Potrivit ultimelor date obținute de Consulatul General al României la Bologna de la autoritățile italiene, printre persoanele rănite au fost identificați alți doi cetățeni români. Unul dintre aceștia a fost externat deja, iar cel de-al doilea se află în continuare internat într-o unitate medicală, pentru îngrijiri de specialitate, starea sa de sănătate fiind stabilă. Consulatul General al României la Bologna continuă monitorizarea situației şi menţine în permanență legătura cu autorităţile locale, unitatea medicală și cu cetățenii români afectați, acordând asistenţă consulară, în limita competențelor legale”, a anunțat MAE.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe a precizat că șoferul unui tir lovit de autocisterna din Bologna este cetățean român rezident în Italia și că, în urma exploziei, acesta a suferit „leziuni superficiale”. Până acum nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară, precizează instituția.

„Potrivit informațiilor preliminare furnizate de către autoritățile italiene și confirmate ulterior de către personalul consular, șoferul unui TIR staționat în coloana de autovehicule lovită de autocisternă este cetățean român rezident în Italia”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, românul a reușit să se salveze.

„Acesta a reușit să se salveze, părăsind rapid cabina autocamionului pe care îl conducea, astfel încât nu a suferit decât leziuni superficiale. După primirea îngrijirilor medicale necesare, cetățeanul român a fost externat din spitalul unde fusese transportat, rămânând în contact cu reprezentanții oficiului consular. Până la momentul actual, autoritățile italiene nu au notificat consulatului alte cazuri de cetățeni români afectați de explozia provocată în urma accidentului, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară”, a mai informat MAE.

„Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatul General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 349 1178220”, completează sursa citată.

Cel puţin două persoane au murit, iar alte 84 au fost rănite în urma accidentului rutier urmat de o explozie de amploare produs luni la periferia oraşului italian Bologna, anunţă autorităţile italiene, citate de cotidianul La Repubblica. Cel puţin 14 dintre persoanele rănite sunt în stare gravă. Un segment suspendat al autostrăzii s-a prăbuşit în urma exploziei autocisternei implicate în accident. Numeroase vehicule şi clădiri au fost afectate de explozie şi de incendiu.

 

 

Citește mai mult

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, marţi, că şoferul unui tir lovit de autocisterna din Bologna este cetăţean român rezident în Italia şi că, în urma exploziei, acesta a suferit „leziuni superficiale”.

„Potrivit informaţiilor preliminare furnizate de către autorităţile italiene şi confirmate ulterior de către personalul consular, şoferul unui TIR staţionat în coloana de autovehicule lovită de autocisternă este cetăţean român rezident în Italia”, potrivit unui comunicat de presă al MAE.
 

Tag-uri Institutii: