14 august 2022

Un tribunal ridică toate restricțiile sanitare impuse copiilor în școlile din Germania

Copil Msca

Un tribunal ridică toate restricțiile sanitare impuse copiilor în școlile din Germania

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Săptămâna trecută, tribunalul a interzis, cu efect imediat ca două școli din orașul german Weimar să solicite elevilor să poarte măști de orice fel, impunând orice distanțare socială între ei și obligându-i să fie testați pentru coronavirus.

 

În același timp, Curtea a forțat menținerea predării față în față în sălile de clasă.

 

Reclamanta a fost o mamă care a cerut judecătorilor să îi protejeze pe cei doi copii ai săi, în vârstă de 14 și 8 ani, deoarece aceștia sufereau daune fizice, psihologice și educaționale, fără ca acestea să fie compensate cu vreun beneficiu pentru copii sau pentru terți.

 

După examinarea probelor, în special a expertizei, Curtea a fost de acord cu mama reclamantă și a concluzionat că restricțiile sanitare reprezintă un pericol imediat pentru bunăstarea mentală, fizică sau psihologică a copilului, până la punctul că, dacă acestea continuă , este aproape sigur că se produc daune considerabile.

 

„Un astfel de risc este prezent aici. De fapt, copiii nu sunt doar în pericol în ceea ce privește bunăstarea lor mentală, fizică și emoțională, în special prin obligația de a purta măști în timpul orelor de școală și de a menține distanța dintre ei și alte persoane, dar sunt și afectați. Acest lucru încalcă numeroasele drepturi ale copiilor și ale părinților acestora în conformitate cu legea, constituția și convențiile internaționale. Acest lucru se aplică, în special, dreptului la libera dezvoltare a personalității și integrității fizice, articolul 2 din Legea fundamentală, precum și dreptul la educație și îngrijire de către părinți, articolul 6 din Legea fundamentală, spune sentința”.

 

Echipele de conducere a școlii, profesorii și alții nu se pot baza pe dispozițiile legii de stat care a adus măsurile, deoarece erau neconstituționale și, prin urmare, sunt nule, deoarece încalcă principiul proporționalității.

 

Conform principiului proporționalității, măsurile care vizează atingerea unui obiectiv legitim trebuie să fie adecvate, necesare și proporționale în sens strict,  atunci când se cântăresc avantajele și dezavantajele. Măsurile care nu sunt bazate pe dovezi sunt […] inadecvate pentru a-și atinge obiectivul fundamental legitim, și anume pentru a evita supraîncărcarea sistemului de sănătate sau pentru a reduce incidența infecției cu SARS-CoV-2. Însă, acestea sunt disproporționate în sensul strict al cuvântului, întrucât neplăcerile considerabile / daunele colaterale pe care le implică nu sunt compensate de niciun beneficiu perceptibil pentru copiii înșiși sau pentru terți ”, adaugă hotărârea judecătorească.

 

„Trebuie subliniat faptul că nu părțile interesate trebuie să justifice neconstituționalitatea încălcării drepturilor lor, ci că Landul Turingia, care încalcă drepturile părților interesate prin dispozițiile sale de drept public, trebuie să demonstreze cu dovezile științifice necesare conform cărora măsurile pe care le prescrie sunt adecvate pentru atingerea obiectivelor planificate și, după caz, proporționale ”, conchide sentința de la Weimar.

 

Cu toate acestea, și mai interesante decât sentința sunt rapoartele experților prezentate la proces, atât pentru măști, cât și pentru distanță socială sau așa-numita „învățare la distanță”.

 

Cea mai interesantă parte a acestor rapoarte sunt cele referitoare la experiența acumulată în Austria, unde copiii continuă să urmeze cursurile în școli fără niciun fel de măști deoarece, pe lângă faptul că nu servesc pentru a preveni nimic, dăunează grav sănătății elevilor.

 

În rest, concluziile judecătorului și ale experților judiciari privind testele coronavirusului, atât cele PCR, cât și cele „rapide”, sunt binecunoscute: aceste teste nu dovedesc nimic.

 

POP CIPRIAN