29 iunie 2022

Un vagon din compunerea unui tren privat de marfă s-a răsturnat în timpul manevrei garniturii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că un vagon din compunerea unui tren privat de marfă s-a răsturnat în timpul manevrei garniturii de la linia 4 la linia 2, în halta Diosig, iar alte două au deraiat.

Trenul privat de marfă, care aparţine operatorului privat Cargo Trans Vagon, are în compunere 12 vagoane goale, iar în timpul manevrei trenului, de la linia 4 la linia 2, din halta Diosig, s-a produs răsturnarea unui vagon şi deraierea altor două vagoane din compunerea garniturii.

Pentru menţinerea continuităţii transportului feroviar de călători, SRCF Cluj asigură transbordarea pasagerilor din trenurile 10604, tren privat, şi R 6812 CFR Călători, care tranzitau halta Diosig, cu mijloace auto, între staţiile Săcuieni Bihor – Oradea.

Precizăm faptul că, transbordarea cu mijloace auto, între staţiile Săcuieni Bihor – Oradea, va fi menţinută până la finalizarea tuturor intervenţiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe şina, retragerea lor în staţie, inclusiv verificarea liniei şi, în funcţie de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparaţii la linie şi la componentele infrastructurii feroviare, dacă situaţia o impune.

Informăm totodată, faptul că, personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la faţa locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, pentru intervenţia cu utilaje necesare repunerii pe şină a vagonului răsturnat, a celor două vagoane deraiate şi eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar pe raza haltei Diosig.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulaţia trenurilor pe raza Regionalei CF Cluj, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanţii operatorului de marfă şi va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe şină a vagoanelor şi restabilirea circulaţiei în condiţii normale.

Serviciul Comunicare CFR SA